Κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας: Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα του θεσμού

Άνοιξε η αυλαία των επίσημων διοργανώσεων της Ένωσης της Καβάλας με την διεξαγωγή της 1ης φάσης του κυπέλλου

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος στην ΕΠΣΚ, με θέαμα και ενδιαφέρον στην 1η φάση του κυπέλλου. Οι περισσότερες από τις αναμετρήσεις ήταν αμφίρροπες και σημειώθηκαν αρκετά γκολ.

Η Α’ Κατηγορία

Στην Α’ κατηγορία ο Ορφέας Ελευθερούπολης δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ Καβάλας κερδίζοντας την με 5-1 στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα, με χατ – τρικ του Γιαλαμή και από ένα γκολ των Ζαρωτιάδη και Καπνόπουλου (είχε ισοφαρίσει ο Άγγος). Στο Χαλκερό, ο Άρης Πηγών με δύο γκολ του Βλάχου και ένα του Αθανασάκη προκρίθηκε σε βάρος του Ατρόμητου με 2-3. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Καλαϊτζή και Ασπιώτη. Τρία γκολ (επίσης εκτός έδρας) σημείωσαν και προκρίθηκαν το Ορφάνι (2-3 την Φωλιά) και η Ν. Πέραμος (1-3). Όσο για τα Λιμενάρια μετά από σκληρή «μάχη» με τον Πλατανότοπο, εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και επικράτησαν με 2-1.

Η Β’ Κατηγορία

Στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας, ο Αγ. Λουκάς έκανε τη μίνι έκπληξη αποκλείοντας την Καβάλα 2004 με 2-1 στην παράταση. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 (Πατσιάς – Ζώγας) και στην παράταση ο Σίμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ηρακλής με 2 γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα κέρδισε τον Θεαγένη ενώ ο ΠΑΟ Καβάλας απέκλεισε το Αγίασμα με 3-2 στην παράταση. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από 1 γκολ στην κανονική διάρκεια (Δελής – Καμτσικλής), ενώ στην παράταση ο «δικέφαλος» πήρε τη μεγάλη νίκη στο120ο λεπτό με τον Λημναίο που έκανε το 3-2, μιας και προηγουμένως είχαν σκοράρει οι Γκαιτατζής και Τσεμπελίδης.

Στον 2ο όμιλο, τα Αμισιανά πέρασαν εύκολα από την Παναγία με 1-4 (Λόλακας 2, Κυριαζίδης, Κεχαγιάς). Η Κάρυανη πήρε στα πέναλτι την πρόκριση επί του Παγγαίου με 7-6, ενώ εύκολα νίκησε το Παλαιοχώρι στην έδρα της ΑΕ Πιερέων με 3-0 με τα γκολ των Κεχαγιά 2 και Ελευθεριάδη. Στο ντέρμπι του Κοκκινοχώματος το Βυζάντιο κέρδισε 3-2 τις Κρηνίδες και στην Ποταμιά οι Ελευθερές πήραν την πρόκριση με 0-2, ενώ στον Αγ. Ανδρέα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1των Φιλίππων.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 1ης φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας έχουν ως εξής:

Α’ Κατηγορία
Βύρων – Κεραμωτή 2-1
ΑΕΚ Καβάλας – Ορφέας Ελευθ/λης 1-5
Λιμενάρια – Πλατανότοπος 2-1
Χαλκερό – Πηγές 2-3
Ν. Καρβάλη – Ν. Πέραμος 1-3
Φωλιά – Ορφάνι 2-3
Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν Χρυσοχώρι και Αμυγδαλεώνας

Β’ Κατηγορία
(1ος Όμιλος)
ΠΑΟ Καβάλας – Αγίασμα 3-2 παρ. (κ.α. 1-1)
Ηρακλής Καβάλας – Θεαγένης 2-0
Πρίνος – Γραβούνα 3-0 α. α.
Ζυγός – Λεκάνη (11/9)
Ξεριάς – Καλλιράχη 0-3 α. α.
Άγιος Λουκάς – Καβάλα 2004 2-1 παρ. (κ.α. 1-1)
Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν: Ποντολίβαδο και Ποσειδώνας

(2ος Όμιλος)
ΑΕ Πιερέων – Παλαιοχώρι 0-3
Βυζάντιο – Κρηνίδες 3-2
Αγ. Ανδρέας – Φίλιπποι 2-1
Παναγία – Αμισιανά 1-4
Ελπίδες Καβάλας – Πολύστυλο 1-3
Ποταμιά – Ελευθερές 0-2
Παγγαίο – Κάρυανη 6-7 πεν. (κ.α. 0-0, παρ. 0-0)
Χωρίς αγώνα προκρίθηκε το Ακροβούνι.