ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πρεμιέρα με την Τρίγλια εντός έδρας

Με δύο εντός έδρας αγώνες ξεκινάει η χρονιά για την Καβάλα στο πρωτάθλημα της Football League - Δείτε την κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε στα γραφεία της Λίγκας παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Η νεοφώτιστη ομάδα της Τρίγλιας Χαλκιδικής θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Αυτό προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 13.00 στα γραφεία της Λίγκας στην Αθήνα, παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Το παιχνίδι θα είναι εντός έδρας, μιας και η Καβάλα (που εκπροσωπήθηκε στην διαδικασία από τον Αντώνη Αντωνίου) δεν υπέβαλε τελικά αίτημα να αγωνιστεί εκτός στην 1η αγωνιστική, λόγω των εργασιών για την επανασπορά του χλοοτάπητα στο «Ανθή Καραγιάννη». Μάλιστα και την 2η αγωνιστική θα αγωνιστεί εντός έδρας, υποδεχόμενος το Αιγάλεω. Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειδάριθμο πήραν τα Τρίκαλα και ο Θεσπρωτός που έχουν γηπεδικό θέμα και αιτήθηκαν να δώσουν το πρώτο ματς εκτός έδρας, καθώς και οι Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Ιάλυσος και Διαγόρας.

Αναλυτικά η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 έχει ως εξής:

Πριν από την κλήρωση, πραγματοποιήθηκε ΔΣ της διοργανώτριας αρχής και μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε ότι

– Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο ρόστερ της έως και 3 ξένους, αλλά και απεριόριστους κοινοτικούς. Στην ενδεκάδα θα πρέπει να βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια των αγώνων 7 Έλληνες. Επίσης, η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μέχρι πέντε ερασιτέχνες στην ενδεκάδα.

– Η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών θα γίνει στην «Ευρωπαϊκή Πίστη».

– Η σέντρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου και το φινάλε έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου. Οι δύο πρώτοι προβιβάζονται στη Super League 2 και οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.

– Θα διοργανωθεί στη Football League και πρωτάθλημα Κ17.