Super Cup «Βασίλης Ραφτόπουλος»: Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, στον Αετό Ορφανού [Φωτογραφίες]

Κέρδισε, στον αγώνα που έγινε στη Ν. Καρβάλη, τη Δόξα Θεολόγου με 1-0 με γκολ του Φουστέρη στο 78ο λεπτό

Σ’ ένα παιχνίδι που από πλευράς ποιότητας κυμάνθηκε κάτω του μετρίου, ο Αετός Ορφανού κατέκτησε το 2ο Super Cup «Βασίλης Ραφτόπουλος» κερδίζοντας την Δόξα Θεολόγου – Ποτού με 1-0, στον αγώνα που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό στάδιο της Ν. Καρβάλης. Ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ, που συνεχίζει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος μετά τη νίκη του επί του Θερμαϊκού Θέρμης με 4-2, ήταν ανώτερος από τον περσινό πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας, ειδικά στο 2ο ημίχρονο όταν ο προπονητής του αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις βασικές μονάδες.

Το γκολ που έκρινε το νικητή επιτεύχθηκε στο 78’ μετά από σέντρα του Ντόμπρου από τα δεξιά και πλασέ του Φουστέρη, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή πριν από 3 λεπτά. Ειδικά στο 1ο ημίχρονο, δεν υπήρχε καμία αξιόλογη φάση στο γήπεδο, εκτός από ένα φάουλ του Αλεπούδη  στις καθυστερήσεις. Στην επανάληψη και με την είσοδο του Δουμάνη ο Αετός έγινε πιο αποτελεσματικός στην επίθεση, είχε δύο ευκαιρίες με τον ικανότατο επιθετικό του στο 65’ και το 75’, ενώ οι νικητές ζήτησαν δικαίως πέναλτι στο 84ο λεπτό σε ανατροπή του Ελέζι από το Νιζάμη, αλλά ο διαιτητής έδωσε «παίζεται»!

Οι δύο ομάδες που θα συναντηθούν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ήταν εμφανώς ανέτοιμες για τις επίσημες υποχρεώσεις, ωστόσο έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Οι συνθέσεις

Δόξα Θεολόγου – Ποτού: Χατζηλάρι, Μουλάι, Τζανετής (82’ Κλάιντι), Ζούλης, Μπαιρακτατρίδης, Μπάτζιος, Νιζάμης, Μαλακογιάννης (85’ Οτέμπερης), Μουσάς, Αλεπούδης, Λάζαρίδης (62’ Ανθουλάκης).

Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Ντόμπρος, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Γιάνα (75’ Φουστέρης), Σαλπιγκίδης (57’ Σαββατιανός), Αποστολίδης (75’ Τσίλογλου), Προβατίδης (57’ Δουμάνης).

Οι απονομές

Μετά το τέλος του αγώνα και πριν από τις απονομές των κυπέλλων, απονεμήθηκαν βραβεία στους πρώτους σκόρερ της περσινής χρονιάς. Συγκεκριμένα στο Νίκο Μουσά της Δόξας Θεολόγου που πέρσι σημείωσε 19 τέρματα στην Α’ κατηγορία, καθώς και στον Αρμάντο Ράμο της Κεραμωτής που μαζί με τον συμπαίκτη του Σταύρο Βασιλειάδη πέτυχαν από 21 τέρματα στην Β’ κατηγορία. Τα βραβεία τους τα παρέλαβαν από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού του δήμου Καβάλας Απόστολο Μουμτσάκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Κώστα Βακιρτζή. Το κύπελλο στην Δόξα Θεολόγου παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος, που μαζί με τον ταμία της Ένωσης Γιώργο Πριονίδη έδωσε και τα μετάλλια στους παίκτες. Τα μετάλλια στους νικητές έδωσαν από κοινού η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου Μυρσίνη Χρυσαφούδη και η δημοτική σύμβουλος Παγγαίου Κική Αλεπίδου, ενώ το κύπελλο στον αρχηγό του Αετού παρέδωσε ο γιος του Βασίλη Ραφτόπουλου, Παναγιώτης.