ΑΟΚ: Έβγαλε την… υποχρέωση στην Κέρκυρα για το Κύπελλο με αυτογκόλ στην παράταση

Η μέτρια Καβάλα τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Θιναλιακό και πέρασε δια πυρός και σιδήρου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΑΟΚ στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, βιώνοντας ένα πολύ δύσκολο απόγευμα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο ΕΑΚΚ Κέρκυρας με αντίπαλο τον μαχητικό Θιναλιακό.

Ο ΑΟΚ ήταν μέτριος και απέναντι σε μία ομάδα κατώτερης κατηγορίας χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Σαρηγιαννίδη στο 3ο λεπτό της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης ομάδας της Αχαράβης Κέρκυρας.

Τόσο η ομάδα της Καβάλας όσο και ο Θιναλιακός φάνηκαν επηρεασμένοι από την περίοδο προετοιμασίας και δεν κατάφεραν να προσφέρουν ιδιαίτερο θέαμα. Ο ΑΟΚ ήταν μεν καλύτερος, δημιούργησε περισσότερες φάσεις στα καρέ των Κερκυραίων, όμως έδειχνε να μην μπορεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό στα 90 λεπτά του αγώνα. Αντίθετα η ομάδα της Αχαράβης έψαξε ένα γκολ κυρίως από αντεπιθέσεις ή στημένες μπάλες χωρίς όμως επιτυχία.

Το ματς που διεξήχθει σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε με άστοχο πλασέ του Βόσαλικ στο 4ο λεπτό. Στο 7′ ο Μελισσόπουλος είχε τη δική του ευκαιρία με το σουτ να φεύγει άουτ ενώ στο 12′ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρκόπουλο να πλασάρει από κοντά άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε στο 45′ με το καλό σουτ του Μελισσόπουλου και πάλι να καταλήγει άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του ΑΟΚ ήταν ακόμη χειρότερη, όπως και των αντιπάλων με σημαντικότερη στιγμή του ματς να είναι στο 88′ όταν ο Παυλίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βορύλλα.

Η λύτρωση για τον ΑΟΚ ήρθε στο 3ο λεπτό του 1ου ημιχρόνου της παράτασης όταν από ένα φάουλ που κέρδισε ο Γαβριηλίδης από δεξιά, ο Σαρηγιαννίδης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στα δίκτυα του Βορύλλα για το 0-1.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την μπάλα, έκαναν αρκετές καθυστερήσεις, ενώ δεν έλειψε και η ένταση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Κέρκυρας χαρακτήρισε τιμή και σπουδαία εμπειρία για την ομάδα το να αγωνιστεί με την ομάδα της Καβάλας.

Οι συνθέσεις

Θιναλιακός (Π. Κορομπόκης): Βορύλλας, Κροκίδης, Αρμένης, Μοτσοβίλα, Πουλημένος, Χατζηδημητρίου, Μπάρντι Κ., Κούδας, Αγόρας, Χαρβαλιάς, Μπάρντι Ε.

Καβάλα (Π. Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Στίκας, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Θωμαϊδης, Μελισσόπουλος (69′ Παυλίδης), Καθάριος (60′ Οκάν), Βόσαλικ (82′ Τσολακίδης) (100′ Κέρθι), Μαρκόπουλος.