Καβάλα BC: Η χρονιά αρχίζει στα Γρεβενά…

Η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της, με το κύπελλο Ελλάδος, κόντρα στον Πρωτέα

Με διάθεση να ξεκινήσει με το δεξί τις επίσημες εμφανίσεις της στη φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά και με αρκετές απουσίες θα αγωνιστεί σήμερα το απόγευμα στα Γρεβενά η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Πρωτέα, σ’ ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/9 στις 17.00.

Η Καβάλα θα παρουσιαστεί χωρίς τον Αθανασιάδη, που δεν θα ακολουθήσει την αποστολή λόγω ενός προσωπικού ζητήματος, ενώ τόσο ο Φλιάτης όσο και ο Παντόπουλος, θα είναι μεν στο λεωφορείο για τα Γρεβενά, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο προπονητής τους θα τους χρησιμοποιήσει. Ο μεν πρώτος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους κοιλιακούς γεγονός που τον έχει θέσει εκτός προπονήσεων εδώ και μια εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος έχει ξεπεράσει μεν τον τραυματισμό του αλλά δεν προπονήθηκε εδώ και 10 ημέρες και δεν είναι απολύτως έτοιμος να αγωνιστεί.

Εννοείται ότι στην αποστολή δεν θα βρίσκεται και ο Κουμλέλης, ο οποίος εξακολουθεί να απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας, συνεχίζοντας τις συζητήσεις με την διοίκηση για το αν θα συνεχίσει στην Καλαμίτσα ή όχι.

Μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι ο προπονητής της ομάδας Νίκος Πενταζίδης, τόνισε ότι «θέλουμε να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα τη χρονιά και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θα έχουμε απέναντι μας μια ομοιογενή ομάδα, που κράτησε 9 παίκτες από το περσινό ρόστερ, όταν πήρε την άνοδο από την Γ’ Εθνική, έχοντας μόνο 4 ήττες κι αυτές εκτός έδρας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:

Τετάρτη 18/9

Πρωτέας Γρεβενών-Καβάλα (17:00)
Στρατώνι-ΠΑΣ Γιάννινα (16:00)
Έσπερος Λαμίας-Φίλιππος Βέροιας (17:00)
Κομοτηνή-Ερμής Λαγκαδά (17:00)
Δόξα Λευκάδας- Γέφυρα (17:00)
ΧΑΝΘ-Μαχητές Πειραματικού (17:00)
ΓΣ Φαρσάλων- Πευκοχώρι (17:00)
Λόκρος Αταλάντης-Μανδραϊκός (17:00)
Πανελευσινιακός-ΚΑΟ Μελισσίων (17:00)
Έσπερος-ΓΣ Αμαρουσίου (17:00)
Παπάγου-Πανερυθραϊκός (17:00)
Ιωνικός-ΑΣΕ Δούκα (17:00)
ΠΣ Ευκαρπίας-Αίας Ευόσμου (18:00)
Αιγάλεω-ΑΕ Πεντέλης (18:00)
Εθνικός Πειραιώς-Μεγαρίδα (18:00)
Πρωτέας Βούλας-ΟΦΗ (Παρασκευή 20/9 -17:00)