ΓΣ Ελευθερούπολης: Εύκολη νίκη – πρόκριση 73-88 το Στρατώνι

Ξεκίνημα με νίκη στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του Κυριάκου Παπαδόπουλου, στο κύπελλο Ελλάδος

Με τις καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της την φετινή αγωνιστική περίοδο ο ΓΣ Ελευθερούπολης. Παίζοντας  εκτός έδρας (ως ομάδα της Α2) κέρδισε το Στρατώνι με 88-73 και προκρίθηκε στην 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης από τους τυπικά γηπεδούχους (ο αγώνας έγινε στο κλειστό της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη) και μάλιστα η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους σε κάποιες στιγμές.

Ο ΓΣΕ στάθηκε αρκετά καλά στην άμυνα, ωστόσο το μεγάλο του «όπλο» ήταν η πλουραλισμός που παρουσίασε στην επίθεση, μιας και κατάφερνε να βρει πόντους τόσο μέσα από τη ρακέτα όσο και από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο κόουτς Παπαδόπουλους χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και μάλιστα, σχεδόν όλοι τους χρίστηκαν σκόρερ. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Καμπουρίδης με 16 πόντους και τον ακολούθησε ο Γοργόνης με 15 και 3 τρίποντα, Δεληγεώργης και Μανοϊλόβιτς με 12 και Σταμπουλής με 10.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 17-28, 32-46, 52-72, 73-88

Στρατώνι (Μύθου): Ψευτόγκας 3 (1), Χαλάτσης 9 (1), Μπαρζού 8 (1), Κυριλής 9 (1), Καραδήμας, Σαμαράς 7 (1), Ιατρίδης 1, Θυμνιός 12, Κασούρας 4, Δασκαλόπουλος 20

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Μανοΐλοβιτς 12 (1), Γεωργούδης, Γοργόνης 15 (3), Δεληγεώργης 12, Γκέλιος, Μοτσενίγος 8, Καραγιώργος 1, Σταμπουλής 10, Καμπουρίδης 16 (1), Μπένας 9 (1), Τσούτσος, Μαραβέγιας 5(1).

Επόμενος αντίπαλος ο Διαγόρας Δρυοπιδέων

Επόμενος αντίπαλος για τον ΓΣΕ θα είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, τον οποίο θα φιλοξενήσει το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου στο κλειστό της Ελευθερούπολης. Στην ουσία θα πρόκειται για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι που θα κληθεί να δώσει φέτος η ομάδα της Ελευθερούπολης.