2ο Τουρνουά Μπάσκετ με Αμαξίδιο: Η Καβάλα ξαναπαίρνει το ριμπάουντ φιλίας

Μια μεγάλη διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός θα φιλοξενηθεί στο «Αλ. Δήμογλου» με την συμμετοχή 4 ομάδων από το εξωτερικό και τον ΑΟΚ

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Καβάλα θα πάρει και πάλι το ριμπάουντ φιλίας, με την πραγματοποίηση του τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο «Rebound Φιλίας» στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καλαμίτσας «Αλ. Δήμογλου». Διοργανωτές της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, που είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, είναι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας και Θράκης μαζί με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας και την ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο ΑΟ Καβάλα. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 με δωρεάν είσοδο. Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 27/9 στις 6 το απόγευμα και ο τελικός τη Δευτέρα 30/9 στις 10.30 το πρωί.

Το Διεθνές Τουρνουά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης οι ομάδες καλαθοσφαίρισης των παραρτημάτων ΑμεΑ του ΚΚΠ ΠΑΜΘ (Καβάλα, Ξάνθη και Δράμα) θα αγωνιστούν μεταξύ τους στο ίδιο γήπεδο το πρωί της Παρασκευής (27/9).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο τουρνουά θα πάρουν μέρος 4 ομάδες με 64 αθλητές και συνοδούς. Πρόκειται για ομάδες από το Βερολίνο της Γερμανίας, την Φλωρεντία της Ιταλίας, την Σαμψούντα της Τουρκίας καθώς την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, που μαζί με τον ΑΟ Καβάλας, υπόσχονται να παρουσιάσουν ένα σπάνιο θέαμα σ’ αυτούς που θα βρεθούν στις κερκίδες του «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους αγώνες, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διαγωνισμός τριπόντων. Σ’ αυτόν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, όχι μόνο οι αθλητές των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος αθλητής απ’ όλη την Ελλάδα. Άλλωστε το δέλεαρ για το νικητή αυτού του διαγωνισμού είναι μεγάλο, δεδομένου ότι θα κερδίσει και ένα αμαξίδιο μπάσκετ, η τιμή του οποίου φτάνει τις 3.500 ευρώ!

Η προετοιμασία για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, μιας και η άρτια διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά μόνο εύκολη και απλή υπόθεση δεν είναι… Κι αυτό γιατί, κάποια πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα για τους υπόλοιπους αθλητές, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι… Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μετακίνηση των αποστολών, που χρειάζονται ειδικά αυτοκίνητα για να μεταφερθούν στον προορισμό τους, τα οποία όμως (δυστυχώς) στη χώρα μας σπανίζουν και δεν είναι διαθέσιμα τις ημερομηνίες που χρειάζονται.

Στην Καβάλα όμως έχουν πλέον την εμπειρία της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης και φέτος υπόσχονται ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Περισσότερα για το 2ο διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο θα παρουσιαστούν στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί το μεσημέρι της Τρίτης 24/9 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΚΠ ΠΑΜΘ όπου θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Ο στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει θεσμό και να καθιερωθεί όχι μόνο σε Πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο, με την συμμετοχή πολλών και ισχυρών ομάδων γεγονός που θα ανεβάσει το ενδιαφέρον αλλά και το θέαμα.