Γήπεδο Ελευθερούπολης: Ένα στολίδι «αναγεννιέται» και μαζί του ο Αθλητισμός της περιοχής [φωτογραφίες]

Σε καλό δρόμο οι εργασίες για το ταρτάν του στίβου-Οι... πρώτες πρωτιές και οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής του δήμου Παγγαίου-Συνεχίζονται και οι εργασίες καλλωπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου

Ο Νομός Καβάλας κάνει άλματα και μάλιστα… αποκεντρωμένα -που δεν αφορούν μόνο την πόλη- στο πεδίο των αθλητικών υποδομών, καθώς εκτός από τον δήμο Καβάλας και ο δήμος Παγγαίου έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα του Αθλητισμού και δη της άθλησης των νέων.

Με γνώμονα την παραπάνω αρχή και τις προεκλογικές εξαγγελίες της νυν διοίκησης του δήμου, το Δημοτικό Γήπεδο της Ελευθερούπολης αποκτάει ένα σύγχρονο ταρτάν για αγώνες στίβου, πετυχαίνοντας ήδη τις πρώτες… νίκες.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φάση των εργασιών στο ταρτάν έχει ολοκληρωθεί και τα πρώτα 100 μέτρα είναι ήδη προς χρήση.

Σύντομα δημοπρατείται και δεύτερη φάση όπου θα ολοκληρωθεί όλος ο στίβος με 8 διαδρόμους, καθιστώντας το γήπεδο το μοναδικό στον Νομό Καβάλας με 8 διαδρόμους και ένα από τα ελάχιστα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι εργασίες καλλωπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ώστε να μετατραπεί συνολικά ο χώρος σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο -και όχι μόνο- για όλες τις ηλικίες.

Ο στόχος όλων των παραπάνω παρεμβάσεων κατατίθεται δια στόματος του αντιδημάρχου Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου Χρήστου Μποσμπότη: «Το Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης να γίνει πόλος έλξης για τους αθλούμενους -κυρίως τους νέους- και τους θεατές και ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο».