ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πειστική εμφάνιση, άνετη πρόκριση 2-0 τα Χανιά [Φωτογραφίες]

Με ένα αυτογκόλ και ένα τέρμα του Καθάριου, το ψυχωμένο και καλά «διαβασμένο» συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη κέρδισε δίκαια την Κρητική ομάδα και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας

Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση της, μπορεί να ήταν εμφανώς «βαριά» μετά από την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της, ήταν όμως ανώτερη από τον αντίπαλο, έπαιξε με πάθος και δύναμη και πήρε δίκαια τη νίκη – πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Καβάλας επικράτησε με 2-0 επί των Χανίων, δείχνοντας πολύ καλά σημάδια εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της στο πρωτάθλημα της Football League. Παρουσιάστηκε πολύ «διαβασμένη» σε ότι έχει να κάνει με τα ατού του αντιπάλου της και απ’ την στιγμή που οι παίκτες της κέρδιζαν κατά κράτος στις προσωπικές μονομαχίες, ο δρόμος προς τη νίκη ήταν ανοιχτός!

Με 2 γκολ στο 1ο ημίχρονο…

Η νίκη κρίθηκε με δύο γκολ που σημειώθηκαν στο 1ο ημίχρονο της αναμέτρησης. Το 1-0 έγινε στο 18ο λεπτό μετά από φάουλ σέντρα του Θωμαίδη, δημιουργήθηκε αναταραχή μέσα στην μικρή περιοχή και ο Γρομητσάρης την έστειλε στην εστία. Η μπάλα πέρασε καθαρά την γραμμή, κάτι που υπέδειξε ο 1ος βοηθός. Το 2-0 έγινε στο 32ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Βόσαλικ από αριστερά ο Καθάριος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 2ο μέρος τα Χανιά ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν την εστία του Δήμιζα, ωστόσο ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η άμυνα του ΑΟΚ στάθηκε πάρα πολύ καλά και έκλεινε όλους τους διαδρόμους. Έτσι η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν άκαρπη. Όσο για την επίθεση η Καβάλα θα μπορούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας,  Θωμαϊδης (73’ Ορφανίδης) , Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Καθάριος (45’ λ.τ  Μελισσόπουλος), Μαρκόπουλος (27’ λ.τ Παυλίδης).

Χανιά: Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Ουνγιαλίδης, Σωτηράκος (46’ Δημητριάδης), Γρομητσάρης, Πάνος, Λεοζίνιο (46’ Τζιώρας), Μουμίν, Παναγιωτούδης (65’ Βρεττός), Αρναρέλλης, Κουσκουνάς.

Εγχείριση στη μύτη για τον Μαρκόπουλο

Τη μεγάλη αυτή νίκη – πρόκριση, επί μιας ομάδας που έχει το διπλάσια μπάτζετ από την Καβάλα, ο τραυματισμός του Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος αποχώρησε στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο επιθετικός του ΑΟΚ χτύπησε σε μια διεκδίκηση της μπάλας με το κεφάλι ενός αντιπάλου με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη του. Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, μετά τον αγώνα, ο προπονητής του Παύλος Δερμιτζάκης χειρουργήθηκε αμέσως στην κλινική «Ιπποκράτης» κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι στα πλάνα για την αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Τρίγλια τουλάχιστον. Απ’ εκεί και πέρα τραυματίας αποχώρησε και ο Καθάριος που ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ ο Θωμαίδης είχε προβλήματα με κράμπες γι’ αυτό και ζήτησε αλλαγή. Όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα και οι 3 αλλαγές που είχε δικαίωμα να κάνει η ομάδα στο παιχνίδι ήταν αναγκαστικές…