6ο Kavala Night City Run: Αγώνας 5 και 10 χιλιομέτρων: Αγώνας ζωής!

Ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Καβάλας για την συμμετοχή στον αγώνα και στην τράπεζα μυελού των οστών

Ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Καβάλα χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο Καβάλας ο νυχτερινός αγώνας δρόμου Kavala Night City Run που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης. Ο Θόδωρος Μουριάδης, μαζί με τον πρόεδρο της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας Θόδωρο Μήτρα, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Απόστολο Μουμτσάκη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Λάζαρο Σαρηγιαννίδη, παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) συνέντευξη τύπου με αφορμή την 6η συνεχόμενη διοργάνωση, ενός αγώνα που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό.

«Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε δειλά – δειλά πριν από 6 χρόνια και πλέον έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφορά για τους αθλητές όχι μόνο της Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο κ. Μουριάδης που εκθείασε τις προσπάθειες της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας που σε συνεργασία με το ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει αναλάβει το βαρύ διοργανωτικό φορτίο αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού. «Ο δήμος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Καβαλιώτες έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα και θα συνεχίσει να τον στηρίζει» είπε και κατέληξε σημειώνοντας το γεγονός ότι από φέτος δεν θα υπάρχουν διαφημιστικά μπάνερ, στην προσπάθεια για μια καθαρή πόλη.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΛΦΚ Θόδωρος Μήτρας αφού επισήμανε ότι με το 6ο Kavala Night City Run «βάζουμε και φέτος την Καβάλα σε κίνηση», υπογράμμισε ότι «ο αγώνας είναι των 5 και 10 χιλιομέτρων και κυρίως αγώνας κατά του καρκίνου», δίνοντας το ιδιαίτερο στίγμα της φετινής διοργάνωσης. Ο αγώνας, τον οποίο θα παρουσιάσει ο Γιάννης Σερβετάς, έχει ως στόχο να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην τράπεζα μυελού των οστών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που θα γίνει σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», εξειδικευμένα συνεργεία της οποίας θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, πριν τον αγώνα, για να πάρουν δείγματα σάλιου από τον κάθε άνθρωπο που θα θελήσει να ενταχθεί σ’ αυτή την τράπεζα ζωής, που μπορεί κάποια στιγμή να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου. Προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση μάλιστα, ο Θόδωρος Μήτρας, ξεκαθάρισε ότι δωρεά μυελού των οστών είναι η προσφορά απλά και μόνο μιας φιάλης αίματος και τίποτα περισσότερο!

Σε ότι αφορά την συμμετοχή των αθλητών, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα φτάσουν στις 1300, ενώ οι άνθρωποι που θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία θα ξεπεράσουν τις 2500, όπως συνέβη και πέρσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα κινητοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό της δύναμης της για καλύψει τον αγώνα. Σ’ αυτή την υπόθεση, θα εμπλακεί και ένας αριθμός περίπου 150 εθελοντών στους οποίους θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα για την προσφορά τους.

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Απόστολος Μουμτσάκης στην δική του αναφορά μίλησε για έναν αγώνα που αποτελεί θεσμό για την Καβάλα και που προβάλει την πόλη, ενώ ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Λάζαρος Σαρηγιαννίδης τόνισε ότι «ο δήμος Καβάλας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την εξωστρέφεια της πόλης, όπως ακριβώς είναι το Kavala Night City Run». Το ραντεβού όλων λοιπόν είναι για τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία, σ’ αυτόν τον μεγάλο αγώνα του αθλητισμού και της ζωής!