ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πειστική και στο πρωτάθλημα, 4-1 την Τρίγλια [φωτογραφίες]

Ξεκίνημα στη Football League με καλή εμφάνιση και άνετη νίκη επί της μαχητικής ομάδας της Χαλκιδικής - Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο πρωτάθλημα της Football League η ομάδα της Καβάλας! Κέρδισε με άνεση την Τρίγλια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 4-1, παίζοντας αποτελεσματικό ποδόσφαιρο κόντρα σ’ έναν δυνατό αντίπαλο, που έπαιξε ανοιχτά και δεν κλείστηκε στα καρέ του. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη, ύστερα από την πειστική νίκη – εμφάνιση της περασμένης Τετάρτης κόντρα στα Χανιά για το κύπελλο Ελλάδος, πρόσθεσε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στο ενεργητικό του, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε χωρίς 3 βασικά στελέχη της ενδεκάδας (Μαρκόπουλος, Καθάριος, Παυλίδης) που απουσίαζαν λόγω τραυματισμού! Όπως τονίστηκε και άλλες φορές στο παρελθόν όμως, ο πάγκος της ομάδας έχει βάθος, και οι ελλείψεις καλύπτονται αποτελεσματικά!

Το κλειδί της επιτυχίας της ομάδας ήταν η αποτελεσματική άμυνα, που ήρθε ως απάντηση στα μεγάλα διαστήματα κατοχής της μπάλας από τους αντιπάλους, και κυρίως οι εξαιρετικές αντεπιθέσεις από τις οποίες προήλθαν όλα τα γκολ! Η άμυνα στάθηκε και πάλι στο ύψος της, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοι έβγαλαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, ωστόσο όποτε χρειάστηκε ο Δήμιζας ήταν εκεί…

Φάσεις και γκολ

Ο ΑΟΚ άνοιξε νωρίς το σκορ (1-0) με κοντινό πλασέ του Β. Παπαδόπουλου ύστερα από σέντρα του Χαντί, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 38’όταν ο Πότσι σούταρε στο δοκάρι από ευνοϊκή θέση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό Παπαδόπουλος και Χαντί βγήκαν μόνοι τους με τον τερματοφύλακα, αλλά η τελική πάσα δεν ήταν καλή και ο δεύτερος δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το 2-0 έγινε με το «καλημέρα» του 2ου μέρους, όταν σε κόντρα ο Μελισσόπουλος βγήκε μόνος του με τον Βούρα και με δυνατό σουτ από πλάγια (αντί να σεντράρει) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα ο νεοεισελθόν Ορφανίδης, και πάλι μετά από αντεπίθεση, έκανε εύκολα το 3-0 και στην ουσία «τελείωσε» τον αγώνα.

Η Τρίγλια, εκμεταλλευόμενη και την κούραση του ΑΟΚ, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε 2 πολύ καλές ευκαιρίες τον Μαντζίρη στο 76’ και το 81’, αλλά ο Δήμιζας είπε «όχι»!

Στο 84’ ο Βόσαλικ ολοκλήρωσε επιτυχημένα ακόμα μια αντεπίθεση του ΑΟΚ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 4-0, και δύο λεπτά αργότερα η Τρίγλια μείωσε στο τελικό 4-1 με σουτ του Ευθυμιάδη από το ύψος της περιοχής.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Β. Παπαδόπουλος (69’ Θωμαίδης), Γαβριηλίδης (83’ Οκάν), Κέρθι, Βόσαλικ, Χαντί (52’ Ορφανίδης), Μελισσόπουλος.

Τρίγλια: Βούρας, Ζώτος, Κουρέλλας, Πότσι, Μιλκούδης, Τσεμπερίδης, Ευθυμιάδης, Σαρβανίδης (58’ Εππάς), Παπαδημητρίου (63’Ζορμπάς), Μαντζίρης, Λεμονής.

Μόνο 3 ομάδες πήραν το «τρίποντο»

 

Καβάλα, Καλαμάτα και Νίκη Βόλου είναι οι 3 ομάδες που κατάφεραν να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα της Football League και να πάρουν το τρίποντο. Ο ΑΟΚ νίκησε 4-1 την Τρίγλια, η Καλαμάτα πήρε «διπλό» στο Αιγάλεω, ενώ η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε με 2-1 του Θεσπρωτού. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σημειώθηκαν 4 ισοπαλίες, τρεις εκ των οποίων χωρίς γκολ, ενώ η αναμέτρηση του Ασπρόπυργου με τον Ολυμπιακού Βόλου έληξε 2-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Football League καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

Σάββατο 28/9
– Ιωνικός –Τρίκαλα 0-0
Κυριακή 29/9
– Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-2
(29′ Βουκμίροβιτς, 90′ Καζβιρόπουλος)
– Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 2-1
(46′, 60 Ροχάνο – 74′ Μάουρο)
– Καβάλα – ΠΟ Τρίγλια 4-1
(14′ Παπαδόπουλος Β., 48΄Μελισσόπουλος, 57′ Ορφανίδης- 84′ Βάσαλιτς – Ευθυμιάδης 86′)
– Ιάλυσος –Ιεράπετρα 0-0
– Ασπρόπυργος – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
(39′ Παπαϊωάννου αυτ. – 44′ Βοσνακίδης, 53′ Τσίτας)
– Βέροια – Διαγόρας 0-0

Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα (4-1) 3
  2. Καλαμάτα (2-0) 3
  3. Νίκη Βόλου (2-1) 3
  4. Διαγόρας (0-0) 1
  5. Ασπρόπυργος (2-2) 1
  6. Ιάλυσος (0-0) 1
  7. Ιεράπετρα (0-0) 1
  8. Ιωνικός Νικαίας (0-0) 1
  9. Ολυμπιακός Βόλου (2-2) 1
  10. Τρίκαλα (0-0) 1
  11. Βέροια (0-0) 1
  12. Θεσπρωτός (1-2) 0
  13. Αιγάλεω (0-2) 0
  14. Τριγλία (1-4) 0

Η Επόμενη Αγωνιστική
Καβάλα – Αιγάλεω
Καλαμάτα – Ιάλυσος
Τρίγλια – Ασπρόπυργος
ΟΦ Ιεράπετρας – Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια
Θεσπρωτός – Ιωνικός
Διαγόρας – Τρίκαλα