ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ευχαριστημένη από το «Χ» με το Αιγάλεω [Φωτογραφίες]

Ισοπαλία 0-0 στο «Ανθή Καραγιάννη» με το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη να παίζει με 10 παίκτες από 59ο λεπτό λόγω αποβολής του Καζαντζίδη

Κανονικά όταν μια ομάδα φέρνει ισοπαλία στην έδρα της, κόντρα σ’ έναν ισάξιο αντίπαλο, μόνο ικανοποιημένη δεν είναι από το τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση του ΑΟΚ όμως δεν συμβαίνει το ίδιο μετά τον αγώνα με το Αιγάλεω, το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) στο «Ανθή Καραγιάννη». Η αναμέτρηση έληξε χωρίς νικητή και χωρίς τέρματα, με την Καβάλα να είναι ικανοποιημένη μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου από τον Έβρο. Κι αυτό γιατί έπαιζε για περισσότερο από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Καζαντζίδη, που ανέτρεψε Τσιτσάρη που έβγαινε μόνος του στην αντεπίθεση με τον Δήμιζα. Απ’ εκεί το σημείο και ύστερα ο ΑΟΚ προσπάθησε να περιφρουρήσει το «Χ», και το κατάφερε, έστω και με δυσκολία.

Κι όμως, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν πολύ διαφορετική, με την Καβάλα να είναι αυτή που είχε τον έλεγχο και να δημιουργεί 3 κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε την ενδεκάδα της πρεμιέρας με την Τρίγλια, με τον Μαρκόπουλο να κάθεται στον πάγκο, στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του στη μύτη και να χρησιμοποιείται στην επανάληψη παίζοντας με προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να προηγηθεί με το «καλημέρα» του αγώνα (5ο λεπτό) όταν ο Παπαστεργιανός έβγαλε μόνο του τον Β. Παπαδόπουλο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο επιθετικός του ΑΟΚ δεν βρήκε στόχο.

Στο 17’ ο προωθημένος Καζαντζίδης βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η κορυφαία ευκαιρία του ΑΟΚ χάθηκε στο 27’ όταν Γαβριηλίδης και Βασίλης Παπαδόπουλος συνδυάστηκαν άψογα έξω από την περιοχή με τον τελευταίο να βγαίνει και πάλι μόνος με τον τερματοφύλακα, από πλάγια, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Στο 50’ ακυρώθηκε σωστά γκολ με κεφαλιά  του Λάμπρου ως οφσάιντ, έστω και οριακά, ενώ στο 54’ ο Γαβριηλίδης σέντραρε και ο Χαντί δεν πλάσαρε σωστά από πολύ καλή θέση.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η φάση που άλλαξε την ροή του αγώνα, όταν οι παίκτες του Αιγάλεω έφυγαν στην κόντρα και ο Καζαντζίδης ως ανέτρεψε τον Τσιτσάρη πριν μπει μόνος του στην περιοχή.

Στο 60’ και το 80’ ο Δήμιζας απέκρουσε σουτ των Τσιλιγγίρη και Πετρόπουλου, ενώ 90’ ο Βόσαλικ έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή από πλάγια αλλά κόπηκε απ’ τους αμυντικούς. Τέλος στις καθυστερήσεις το Αιγάλεω έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες με κεφαλιά του Πετρόπουλου σε κενή εστία και σουτ του Φαρινόλα από πλάγια.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Β. Παπαδόπουλος (73’ Μαρκόπουλος), Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ,  Χαντί (62’ Ορφανίδης), Μελισσόπουλος (85’ Αρναούτογλου).

Αιγάλεω: Σικαλιάς, Τσαφταρίδης, Σπυρόπουλος, Παπανικόλας, Γκότοβος, Λάμπρου, Χατζηιωαννίδης (73’ Συριόπουλος), Σταματάκης (77’ Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Τσίτσαρης (85’ Μάρτινς), Τσιλιγγίρης.