ΕΠΣ Καβάλας: Ο Ορφέας πήρε το ντέρμπι του κυπέλλου…

Επικράτησε με 2-0 του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου και πήρε την πρόκριση – Μεγάλα διπλά για Βυζάντιο και Ηρακλή Καβάλας στην Β’ κατηγορία

Ο Ορφέας ήταν ο μεγάλος νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Β’ φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΚ στην Α’ κατηγορία. Υποδέχτηκε στο γήπεδο της Ελευθερούπολης τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου, με τον οποίο απ’ ότι φαίνεται θα κοντραριστεί μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα για τον τίτλο, και κατάφερε να επικρατήσει με 2-0. Άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κ. Βακιρτζή και «κλείδωσε» τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ματσάγγο.

Ο Βύρωνας δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί με 4 γκολ στη Ν. Πέραμο επί του τοπικού Βρασίδα, ενώ στον Αμυγδαλεώνα η Δόξα με το γκολ που σημείωσε ο Τσιτσόπουλος στο 27ο λεπτό πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης σε βάρος του μαχητικού Χρυσοχωρίου. Στις Πηγές έγινε μεγάλη «μάχη» με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι και στη συνέχεια τα Λιμενάρια να παίρνουν το προβάδισμα με 0-1. Ακολούθως όμως μένουν με 10 παίκτες, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης που με τον Αθανασάκη ισοφάρισε, όμως μέχρις εκεί. Η ομάδα της Θάσου, αν και με παίκτη λιγότερο πέτυχε ακόμα ένα τέρμα και πήρε τη νίκη, αντέχοντας στην πίεση του Άρη.

Η Β’ κατηγορία

Στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας, ο Ποσειδώνας με τα γκολ των Καργανιώτη και Γραμματικόπουλου πήραν το «διπλό» από τον ΠΑΟ Καβάλας, ενώ ο Αγ. Λουκάς κέρδισε με 2-1 το Ποντολίβαδο. Στη Θάσο η Καλλιράχη κέρδισε με 3-1 τον Πρίνο, ενώ στο Ζυγό ο Ηρακλής Καβάλας επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του γηπεδούχου Άρη, με τα γκολ των Χατζηγεωργίου, Κρομμύδα και Μιχαλίτση.

Στον 2ο όμιλο, το Βυζάντιο επικράτησε στην Κάρυανη επί του ΑΟΚ με 2-4. Προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο με τα γκολ των Δημητριάδη και Χατζησάββα (που έκανε ντεμπούτο με την ομάδα) και στην επανάληψη σκόραραν οι Ηλιάδης και Τσότρας. Στο Παλαιοχώρι, η τοπική ομάδα έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Αγ. Ανδρέα, αλλά όχι μόνο απάντησε αλλά βγήκε μπροστά στο σκορ κερδίζοντας με 4-2 με τα γκολ των Δαύτσιου, Χωλίδη, Καραγιάννη και Ζαππίδη. Οι Ελευθερές συνέχισαν με νίκες και στο κύπελλο κερδίζοντας 2-0 στο Ακροβούνι, ενώ τα Αμισιανά πήραν την πρόκριση στο Πολύστυλο από την Ασπίδα με γκολ στην παράταση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της β’ φάσης του κυπέλλου είχαν ως εξής:

Α’ Κατηγορία

Ν. Πέραμος – Βύρωνας 0-4
Πηγές – Λιμενάρια 1-2
Αμυγδαλεώνας – Χρυσοχώρι 1-0
Ορφέας Ελευθ. – Ορφάνι 2-0

Β’ Κατηγορία (1ος Όμιλος)

ΠΑΟ Καβάλας – Ποσειδώνας 1-2
Καλλιράχη – Πρίνος 3-1
Ζυγός – Ηρακλής Καβάλας 1-3
Αγ. Λουκάς – Ποντολίβαδο 2-1

Β’ Κατηγορία (2ος Όμιλος)

Κάρυανη – Βυζάντιο 2-4
Παλαιοχώρι – Αγ. Ανδρέας 4-2
Ακροβούνι – Ελευθερές 0-2
Πολύστυλο – Αμισιανά  0-1 παρ. (κ.α. 0-0)