ΕΠΣ Καβάλας: Υποχρεωτικά μαθήματα ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή

Η Ένωση θα καθίσει, υποχρεωτικά, στα θρανία προπονητές και διαιτητές για τους πιστοποιήσει στην χρήση απινιδωτών, που θα προσφερθούν από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, και εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

Μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, για την προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, μία κίνηση άξια  συγχαρητηρίων, το ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας αποφάσισε να συνδράμει ουσιαστικά στο έργο  αυτό.

Έτσι λοιπόν η ΕΠΣΚ, στα πλαίσια υποστήριξης της πρότασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κου Αντωνιάδη, αποφάσισε να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει όλους του διαιτητές και όλους τους προπονητές του Νομού Καβάλας στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης), καθώς επίσης και στη χρήση απινιδωτή, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «με την προμήθεια απινιδωτών σε κάθε γήπεδο ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα την εκπαίδευση σημαντικού αριθμού ατόμων πάνω στη χρήση τους, πιστεύουμε ότι, αφενός, καθιστούμε άκρως σημαντική την πρωτοβουλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη και, αφετέρου, δημιουργούμε σε κάθε περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Καβάλας έναν σταθμό σωτηρίας».

Τα σεμινάρια για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των διαιτητών και  προπονητών θα είναι υποχρεωτικά και θα ολοκληρωθούν έως την 31/5/2020. Στα τμήματα που θα γίνουν για το σκοπό αυτό θα μπορεί να συμμετέχει και οποιοσδήποτε παράγοντας ή αθλητής επιθυμεί, μετά από αίτηση του.

Η αίτηση συμμετοχής περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, που με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου θα παραλάβουν Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό με 3η ισχύ, ενώ η συμμετοχή στα μαθήματα θα έχει κόστος 15 ευρώ.