Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το θέμα της υγείας αποτελεί βασικό ζήτημα για την ΕΠΣΚ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας μιλάει για την απόφαση διοργάνωσης σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτών, στα οποία θα συμμετέχουν υποχρεωτικά διαιτητές και προπονητές

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας να προμηθευτεί και να τοποθετήσει εξωτερικούς απινιδωτές σε πολυσύχναστα μέρη του Νομού, αποτέλεσε το έναυσμα για την ΕΠΣΚ να διοργανώσει σεμινάρια καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης των απινιδωτών και να υποχρεώσει τους διαιτητές και τους προπονητές  να τα παρακολουθήσουν.

Γι’ αυτή την πρωτοβουλία μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας Μιχάλης Παπαδόπουλος που τόνισε ότι «για εμάς στην ΕΠΣΚ το θέμα υγείας στα γήπεδα ήταν βασικότατο από την αρχή και δώσαμε μεγάλη βάση σ’ αυτό.  Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου κάναμε και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις με θέμα την υγεία. Καταφέραμε και επιβάλλαμε την υποχρεωτικότητα των γιατρών ή νοσηλευτών στα γήπεδα, που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την ώρα του αγώνα. Φέτος καθιερώθηκε επίσης η κάρτα υγείας. Κίνητρο ήταν και η απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την τοποθέτηση των απινιδωτών σε χώρους όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Έτσι λοιπόν υποχρεώνουμε με τον τρόπο μας σχεδόν όλους να γραφτούν στα σεμινάρια που θα γίνουν σε καθορισμένες ημερομηνίες, σε τμήματα 25-30 ατόμων μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στο τέλος Μαΐου. Τώρα περιμένουμε τους διαιτητές μας να δηλώσουν συμμετοχή και μέσα στην διάρκεια της φετινής σεζόν να ολοκληρώσουμε τα μαθήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται στον χώρο συνδέσμου διαιτητών στην ΕΠΣΚ, ένα χώρο που κρίνεται επαρκής και για την θεωρία και την άσκηση πάνω στην χρήση του απινιδωτή. Το κόστος για όποιον παρακολουθήσει την χρήση για εφαρμογή ΚΑΡΠΑ, είναι 15 ευρώ, ενώ θα δοθεί ευρωπαϊκή πιστοποίηση διάρκειας τριών ετών».