ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ήττα με κατεβασμένα χέρια…

Κακή εμφάνιση για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη που έχασε με 1-0 στον Ασπρόπυργο στην αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Football League

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Football League γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο η ομάδα της Καβάλας. Έχασε με 1-0 μετά από μια μετριότατη έως κακή εμφάνιση, ειδικά στο 1ο ημίχρονο όπου ήταν στην κυριολεξία ανύπαρκτη! Στην επανάληψη ανέβασε κάπως το ρυθμό της, πλησίασε στην εστία του εριστικότατου (τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το παιχνίδι) τερματοφύλακα Παναγόπουλου, αλλά και πάλι δεν πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους που σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια τη νίκη. Είχαν μάλιστα στη σύνθεση τους δύο γνωστούς στην Καβάλα ποδοσφαιριστές, τους Γκατζολάρι και Ζγκούρη που φόρεσαν με επιτυχία τη φανέλα του Νέστου.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 22ο λεπτό όταν ο Σέρβος Σρέτσκοβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ανενόχλητος μετά από σέντρα του Βασιλείου έκανε το 1-0.  Κι όμως! Αν ο ΑΟΚ είχε αξιοποιήσει την ευκαιρία του προηγούμενου λεπτού, όταν ο Παπαδόπουλος αντί να σουτάρει, σέντραρε προς τον Μαρκόπουλο, και πολύ περισσότερο αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο καθαρό χέρι του Ζώνα, η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική.

Όπως και να έχει όμως η εικόνα του ΑΟΚ προβλημάτισε πολύ, αφού δεν θύμισε σε τίποτα αυτή της πρεμιέρας.

Φάσεις και γκολ

Στο 9ο λεπτό γυριστό σουτ του Κάκο μέσα από την περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δήμιζα

Στο 13ο λεπτό περίπτωση πέναλτι για τον ΑΟΚ, όταν μετά από ανάποδο ψαλίδι του Μαρκόπουλου ο μπάλα βρίσκει στο δεξί χέρι του Ζώνα, ο οποίος προσποιήθηκε ότι τον βρήκε στο πρόσωπο.

Στο 21ο λεπτό ο Γαβριηλίδης έβγαλε στον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός αντί να σουτάρει προτίμησε σεντράρει στον Μαρκόπουλο, αλλά η σέντρα του κόπηκε από τους αμυντικούς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, γίνεται το 1-0 όταν ο Βασιλείου σέντραρε και ο αμαρκάριστος Σρέτσκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 33’ δυνατό σουτ του Ζγκούρι από το ύψος της περιοχής, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Δήμιζας.

Στο 54’ σέντρα από αριστερά του Σρέτσκοβιτς ο Κάκο βρέθηκε μόνος του αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Στο 62’ σουτ του Γαβριηλίδη έξω από την περιοχή, δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.

Μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα, όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Παυλίδης έκανε αδύναμο πλασέ που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις

Ασπρόπυργος: Παναγόπουλος, Ζώνας, Ζγκούρη, Σρέτσκοβιτς, Βασιλείου (67′ Νικολακάκης), Ζαχαρός, Ιωαννίδης, Λογοθέτης, Γκουγκούδης, Κάκκο, Γκατζολάρι.

Καβάλα: Δήμιζας, Μαϊδανός (67′ Αρναούτογλου), Στίκας, Παπαστεριανός, Ορφανίδης, Κέρθι, Γαβριηλίδης, Χαντί, Καθάριος, Παπαδόπουλος (52′ Μελισσόπουλος), Μαρκόπουλος.