Η Καβάλα στο επίκεντρο της πυγμαχίας στην Ελλάδα

184 αθλητές και αθλήτριες από περισσότερους από 50 συλλόγους απ’ όλη την χώρα στο Πανελλήνιο Παίδων – Παμπαίδων – Κορασίδων– Παγκορασίδων που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Πολυκλαδικού

Η ανάληψη της μεγάλης διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Παίδων – Παμπαίδων – Κορασίδων – Παγκορασίδων 2019, αποτελεί απόδειξη της προσήλωσης και της νέας διοίκησης του Δήμου Καβάλας στην τόνωση του αθλητικού τουρισμού και της προβολής της περιοχής! Αυτό τονίστηκε μεταξύ των άλλων στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης (15/10) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Απόστολο Μουμτσάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και πρόεδρο του ΑΟ Ορμή της Ελευθερούπολης, Βασίλη Βεργόπουλο.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα γνωστό μεν κλειστό γυμναστήριο της πόλης, το οποίο όμως για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριου του 6ο Λυκείου Καβάλας (Πολυκλαδικό), το οποίο ανακαινίστηκε, και θα είναι το κέντρο της πυγμαχικής Ελλάδας από την Πέμπτη 17/10 έως την Κυριακή 20 του μηνός!

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Καβάλα, όχι όμως και στο Νομό, μιας και τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενούνταν στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης. Θα είναι δε πολύ μεγαλύτερη σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή των αθλητών, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία θα συμμετέχουν συνολικά 184 αθλητές (και στις 4 κατηγορίες) από περισσότερους από 50 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:
Παίδες: 81 αθλητές από 37 σωματεία
Παμπαίδες: 51 αθλητές από 30 σωματεία
Κορασίδες: 27 αθλήτριες από 17 σωματεία
Παγκορασίδες: 25 αθλήτριες από 13 σωματεία.\]

Απόστολος Μουμτσάκης: «Στον ξεχωριστό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Πολυκλαδικού»

Μιλώντας για την διοργάνωση ο Απόστολος Μουμτσάκης τόνισε ότι «με χαρά θα φιλοξενήσουμε στην Καβάλα αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, που τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στην Ελευθερούπολη.  Με τον Βασίλη Βεργόπουλο μας συνδέει μια φιλία 30 ετών και τον ευχαριστώ γιατί την μεσολάβηση του στην Ομοσπονδία Πυγμαχίας προκειμένου να γίνουν αυτοί οι αγώνες στην πόλη μας. Ως Δήμος Καβάλας θέλουμε την πραγματοποίησε μεγάλων διοργανώσεων, για την τόνωση του αθλητικού τουρισμού και την προβολή της περιοχής μας. Εκτός αυτού θέλουμε να γνωρίσουμε το άθλημα της πυγμαχίας σε περισσότερους Καβαλιώτες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σ’ ένα ξεχωριστό μέρος, όπως αυτό του κλειστού γυμναστηρίου του 6ου Λυκείου Καβάλας, το οποίο έχει όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους διοργανώσεις. Έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις στο χώρο, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο χώρο αυτό φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε και άλλους αγώνες».

Βασίλης Βεργόπουλος: «Κορωνίδα των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας το Πανελλήνιο Παίδων – Κορασίδων»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Βεργόπουλος, που τα τελευταία 2 χρόνια είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, αφού τόνισε ότι απόφαση της ΕΟΠ είναι να μην γίνονται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Αθήνα επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, που αφορά παιδιά ηλικίας 13 έως 16 ετών, και παλαιότερα ήταν ξεχωριστό για παίδες και κορασίδες, αποτελεί την κορωνίδα των διοργανώσεων μας μιας και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές. Στους αγώνες της Καβάλας εκτός από 184 αθλητές και αθλήτριες θα έρθει σίγουρα πολύ περισσότερος κόσμος, μιας και τα παιδιά θα συνοδευτούν από τους προπονητές και τους γονείς τους. Θα έχουν πυγμάχοι από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη, Χιο, Αθήνα, Πάτρα και φυσικά από την Βόρεια Ελλάδα. Ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου του Πολυκλαδικού είναι καταπληκτικός και είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας για την φιλοξενία και για την πολύ καλή συνεργασία».