5ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Καβάλας: Το τζάμπολ «κολλάει» στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Τον επίσημο ορισμό της οργανωτικής επιτροπής περιμένουν οι ομάδες, που φέτος θα είναι περισσότερες από πέρυσι

Η καθυστέρηση στον ορισμό των διοικήσεων των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Καβάλας, λόγω των γνωστών διαφωνιών στην ερμηνεία του Νόμου, επηρεάζει όπως φαίνεται και την διεξαγωγή του Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, που φέτος θα διεξαχθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά!

Την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των ομάδων συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Απόστολο Μουμτσάκη, για να συζητήσουν το γενικότερο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος. Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, που είναι και η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, είναι καθ’ όλα έτοιμη για το τζάμπολ, αρκεί να ξεπεραστεί το βασικό πρόβλημα που είχε να κάνει με τον ορισμό της διοργανωτικής επιτροπής από την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου. Κάτι τέτοιο, μέχρι τώρα, δεν ήταν εφικτό να γίνει, αφού δεν είχε οριστεί το νέο ΔΣ μέχρι πρότινος.




Το βράδυ της Δευτέρας (15/10) αναμενόταν να διεξαχθεί το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τη νέα σύνθεση του, στο οποίο όμως λόγω του γεγονότος ότι η ατζέντα των θεμάτων ήταν υπερπλήρης με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα (μιας και όλο αυτό τον καιρό δεν μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις από το ΔΣ), δεν συζητήθηκε το Εργασιακό πρωτάθλημα. Αυτό αναμένεται να γίνει στην 2η συνεδρίαση του Οργάνου, που θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Αν συμβεί αυτό και οριστεί ο οργανωτική επιτροπή, το τζάμπολ θα γίνει άμεσα και η δράση θα ξεκινήσει.

Επανέρχονται οι Μηχανικοί– Δεύτερη ομάδα Στρατιωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο 5ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, θα είναι περισσότερες από τις συνολικά 16 που είχαν αγωνιστεί πέρσι. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο ακριβής αριθμός τους (μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 19), αφού υπάρχουν ομάδες που ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα κατεβούν στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα οι Γυμναστές. Η περίπτωση τους αποτελεί ερωτηματικό, που θα απαντηθεί όμως τις επόμενες ημέρες. Από την άλλη μεριά όμως, είναι δεδομένο ότι επιστρέφουν στην δράση οι Μηχανικοί, που δεν συμμετείχαν πέρσι, λόγω των γεγονότων της ατυχούς κατάληξης της προπέρσινης διοργάνωσης, ενώ και οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι θα κατεβάσουν μόνοι τους ομάδα. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να συμμετέχει και δεύτερη ομάδα με Στρατιωτικούς!

Χωρίς αλλαγές στο σύστημα των αγώνων

Σε ότι αφορά την μορφή του πρωταθλήματος και το γνωστό θέμα της δημιουργίας ή όχι δύο κατηγοριών (Α1 για τις ισχυρές ομάδες και Α2 για τις λιγότερο ισχυρές), οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν θα συμβούν αλλαγές. Κι αυτό γιατί οι παράγοντες της διοργάνωσης αλλά και οι εκπρόσωποι των ομάδων, μέτρησαν τα θετικά και τα αρνητικά, των αλλαγών που έχουν προταθεί από αρκετούς και έκριναν ότι σε γενικές γραμμές είναι τα ίδια.

Κατά τα άλλα, οι ομάδες έχουν πάρει ήδη τις ώρες τους στα δημοτικά γυμναστήρια του Δήμου Καβάλας και έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους προκειμένου να είναι έτοιμες για το τζάμπολ. Υπενθυμίζεται ότι κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί μέχρι 3 παίκτες που δεν ανήκουν στον ίδιο εργασιακό χώρο, ή στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον της!