ΑΟ Καβάλα 1965: Επιστροφή στις νίκες, 1-0 τη Βέροια [φωτογραφίες]

Με γκολ του Βαγγέλη Κέρθι, με σουτ έξω από την περιοχή στο 29ο λεπτό πήρε το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στην Football League

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με το Αιγάλεω και την ήττα στον Ασπρόπυργο, ο ΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Football League τη Βέροια στο «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς χωρίς να παρουσιάσει ιδιαίτερο θέαμα. Ήταν όμως αποτελεσματικότατο στην άμυνα του και κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια ευκαιρία που του δόθηκε για να ανοίξει το σκορ και να πάρει τη νίκη. Με λίγα λόγια έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει το «τρίποντο» και τίποτα περισσότερο.

Στο 1ο μέρος η Βέροια, που διαθέτει έμπειρους και ικανότατους ποδοσφαιριστές, είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή αλλά δεν απείλησε την εστία του Δήμιζα, εκτός από την μοναδική καλή στιγμή της στον αγώνα στο 42 με τον Κανούλα. Από την μεριά του ο ΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με ένα ωραίο σουτ του, καλύτερου παίκτη της, Βαγγέλη Κέρθι. Στην επανάληψη έλεγχε καλύτερα το χώρο και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τη νίκη με την κεφαλιά του Χαντί, ενώ αντιμετώπισε με σχετική ευκαιρία την πίεση που δέχτηκε από τους φιλοξενούμενους.

Φάσεις και γκολ

Στο 5ο λεπτό ο Μαιδανός δίνει στο Χαντί αλλά το σουτ από πλάγια έφυγε άουτ, ενώ στο 25’ ο Σκαθαρούδης είχε κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα ήρθε στο 29’ με σουτ του Κέρθι έξω από την περιοχή, όταν η μπάλα «στρώθηκε» στο πόδι, από διώξιμο των αμυντικών σε σέντρα του Καθάριου.

Στο 42’ ο Σκαθαρούδης σέντραρε και ο Κανούλας βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το σουτ του έφυγε πολύ άουτ.

Στο 54’ μετά από ωραίο συνδυασμό και παράλληλη σέντρα του Γαβριηλίδη δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στην εστία και στο 58’ ο Χαντί πιάνει κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας διώχνει με τα πόδια σωτήρια. Τέλος στο 72’ μακρινό σουτ του Χαντί διώχνει σε κόρνερ ο Βοσνιάδης.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Καθάριος (66’ Μελισσόπουλος) , Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Χαντί (76’ Ορφανίδης), Μαρκόπουλος (85’ Αρναούτογλου).

Βέροια: Βοσνιάδης, Μούχαλης,  Πεταυράκης, Στάμου (62` Χατζάρας) , Μαραγκός, Ταϊρης, Πέντα, Βεργώνης (76’ Μπλέτσας), Πασάς, Σκαθαρούδης (56’ Σιμόνι), Κανούλας.

Υπό το βλέμμα Ζαγοράκη – Παναγιωτόπουλου

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» για να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΑΟΚ με την Βέροια. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και το ενδιαφέρον του αγώνα μεγάλο, οπότε η προσέλευση των φιλάθλων ήταν η μεγαλύτερη εδώ και πολύ καιρό, με τους φίλους του ποδοσφαίρου να ξεπερνούν κατά πολύ τους 1000. Ανάμεσα τους ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, που είδε τον αγώνα παρέα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Στο πέταλο των φιλοξενούμενων παρακολούθησαν τον αγώνα με περίπου 35 φίλοι της Βέροιας.

Football League: Φτωχά σκορ, μεγάλες νίκες

Τα φτωχά σκορ σε όλες τις αναμετρήσεις, αλλά και οι μεγάλες νίκες της Καλαμάτας, του Ιάλυσου, της Καβάλας και τον Τρικάλων, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Football League. Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η Καλαμάτα, που πήρε το ντέρμπι με τον Ιωνικό με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε υπέρ της Καβάλας η αναμέτρηση με τη Βέροια. Επίσης με 1-0 επικράτησε ο Ιάλυσος του Νίκου Καραμπετάκη της Νίκης Βόλου. Στα τελευταία λεπτά κρίθηκαν οι αγώνες των Τρικάλων στην Τρίγλια, καθώς και του Βόλου με τον Θεσπρωτό να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις τον Ολυμπιακό. Χωρίς νικητή και γκολ έληξε ο αγώνας της Ιεράπετρας με τον Διαγόρα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Καλαμάτα – Ιωνικός 1-0 (57′ Στεργίδης)
Ολυμπιακός Β.– Θεσπρωτός 1-1 (18′ Πόζογλου – 90’+2′ Γώγος)
Ιάλυσος – Νίκη Βόλου 1-0 (32′ πεν. Σερτζίνιο)
Ασπρόπυργος – Αιγάλεω 1-1 (38′ Κάκκο – 45+5′ Τσιλιγκίρης)
Καβάλα – Βέροια 1-0 (30′ Κέρθι)
Τρίγλια – Τρίκαλα 0-1 (82′ Λώττας)
ΟΦ Ιεράπετρας – Διαγόρας Ρόδου 0-0

Η Βαθμολογία

  1. Καλαμάτα            10
  2. ΟΦ Ιεράπετρας      8
  3. Τρίκαλα                  8
  4. Καβάλα                   7
  5. Βέροια                     7
  6. Ασπρόπυργος          5
  7. Αιγάλεω                  5
  8. Διαγόρας Ρόδου     5
  9. Ιωνικός                   4
  10. Νίκη Βόλου         4
  11. Ιάλυσος                4
  12. Τρίγλια                 3
  13. Ολυμπιακός Β.     3
  14. Θεσπρωτός          1

Η Επόμενη Αγωνιστική

Αιγάλεω – Νίκη Βόλου
Βέροια – Ασπρόπυργος
Ιωνικός – Ιάλυσος
Τρίκαλα – Καβάλα
Διαγόρας – Καλαμάτα
Θεσπρωτός – Τρίγλια
Ολυμπιακός Βόλου – ΟΦ Ιεράπετρας