ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Όλα μηδέν στα Τρίκαλα

Ισοπαλία χωρίς τέρματα για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη και ο πρώτος φετινός εκτός έδρας βαθμός

Σ’ ένα παιχνίδι που θα… ξέφευγε από το «Χ» μόνο από κάποια τυχαία φάση, ή λάθος της άμυνας, ο ΑΟΚ πήρε τον πρώτο φετινό εκτός έδρας βαθμό, από το 0-0 στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του, μιας και η πίεση που εξάσκησαν οι γηπεδούχοι δεν ήταν ασφυκτική ενώ και η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά έδιωχνε κάθε κίνδυνο μπροστά από την εστία του Δήμιζα. Από την άλλη πάντως η ομάδα ήταν εντελώς ακίνδυνη στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες από τις οποίες είχε κατεύθυνση προς την εστία από μια κεφαλιά του Μαρκόπουλου, που ήταν και η μοναδική καλή στιγμή της Καβάλας στα αντίπαλα καρέ.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Βέροια, η ομάδα έπασχε στο παραγωγικό παιχνίδι, στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι όποιες επιθετικές ενέργειες γινόταν μέσω του Βόσαλικ, είτε από την αριστερή είτε από την δεξιά μεριά, χωρίς όμως επιτυχία. Ο Δερμιτζάκης δεν άλλαξε τις επιλογές του στο σχήμα της ενδεκάδας, που σε γενικές γραμμές πήρε άνετα το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ήταν φανερό ότι δεν είχε τις δυνατότητες να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

SONY DSC

Το παιχνίδι που παρακολούθησαν και περίπου 40 φίλαθλοι που ταξίδεψαν από την Καβάλα, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των Τρικάλων Γιάννη Χονδρού.

Οι συνθέσεις

Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης): Γιακουμής, Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Πελάεθ (56’ Παπαγεωργιου), Τσίπρας (87’ Καμπλιώνης), Σταματής, Ελευθεριάδης (53’ Λώττας), Γρηγορόπουλος.

Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Βόσαλικ, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Καθάριος (46’ Ορφανίδης), Χαντί (57΄ Θωμαϊδης), Μαρκόπουλος (81’ Παπαδόπουλος).

Φωτο: Sportrikala.gr