ΑΟΚ Super League 2-0 τον ΟΦΗ

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη κέρδισε κατά κράτος την Κρητική ομάδα με τα γκολ των Κουτσούμπα και Παπαδόπουλου, κάνοντας μια ακόμα έκπληξη στην 1η αγωνιστική της 5ης φάσης του θεσμού

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο ΑΟΚ έκανε μια ακόμα έκπληξη στην 1η αγωνιστική της 5ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας 2-0 τον ΟΦΗ το απόγευμα της Τετάρτης (30/10) στο «Ανθή Καραγιάννη» . Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένο στον αγωνιστικό χώρο και με την πίεση που άσκησε σε όλο το γήπεδο από την αρχή του αγώνα «βραχυκύκλωσε» τους φιλοξενούμενους, που δεν περίμεναν τέτοια αντιμετώπιση από την Καβάλα. Ήρθαν στην έδρα του ΑΟΚ με τις δάφνες της πιο φορμαρισμένης ομάδας της Super League, ωστόσο το μόνο που μπόρεσαν να πετύχουν σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν να έχουν μια εδαφική υπεροχή ειδικά στο 2ο ημίχρονο, χωρίς να δημιουργήσουν καμία κλασική ευκαιρία στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Η Καβάλα εξέπληξε με την εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο, και τους περίπου 800 με 1000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, μηδενίζοντας την απόσταση των δύο κατηγοριών που χωρίζουν τις δύο ομάδες που αγωνίστηκαν στο γήπεδο. Κι όλα αυτά με ένα σχήμα που πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο και με πολλούς παίκτες της βασικής ενδεκάδας να είναι εκτός. Στη θέση τους χρησιμοποιήθηκαν παιδιά που για πρώτη φορά ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα, όπως για παράδειγμα ο Κουτσούμπας που ευτύχησε στην παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα με το καραβάκι, όχι μόνο να τα πάει εξαιρετικά στο έργο του αλλά και να πετύχει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 6ο λεπτό με κεφαλιά.

Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, που προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, η Καβάλα ήταν απειλητική στις δικές της επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ και είχε μια καλή στιγμή στο 21’ με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0στο 38’ μετά από ωραία σέντρα του Ορφανίδη από δεξιά. Το σκορ θα μπορούσε μάλιστα να γίνει και 3-0 μιας και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Μαρκόπουλος δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα του Χαντί.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιάννης Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Κουτσούμπας, Θωμαΐδης, Γαβριηλίδης (55’ Κέρθι), Χαντί, Βόσαλικ, Ορφανίδης (73’ Μελισσόπουλος), Β. Παπαδόπουλος (80’ Μαρκόπουλος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος (64’ Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Κοροβέσης, Στάικος (59’ Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Βαζ (71’’ Γιαννούλης), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Μάνος.