ΑΟ Αμυγδαλεώνα – Τσέντομιρ Ίλιτς: Ένα… γλυκό που «έδεσε»

Συνέντευξη τύπου της τεχνικής ηγεσίας, των παραγόντων και αθλητριών του συλλόγου, με αναφορές στη συνεργασία, τους στόχους και τις προοπτικές του συλλόγου

Για τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα και την μέχρι στιγμής επιτυχημένη συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα, μίλησε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο προπονητής του Αθλητικού Ομίλου Αμυγδαλεώνα και της Ακαδημίας Σάρισα, Τσέντομιρ Ίλιτς. Όπως είναι γνωστό, με την ολοκλήρωση της αθλητικής του πορείας σε πολλές ομάδες βόλεϊ της Ελλάδας, πέρασε στην προπονητική και πέρσι βρέθηκε στο πόστο του βοηθού προπονητή στον ΠΑΟΚ, ενώ από το καλοκαίρι έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΟΑ, εκπληρώνοντας όπως τόνισε μια βασική του επιθυμία που ήταν να δουλέψει με νεαρά παιδιά.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «το να δουλέψω με νέα παιδιά ήταν κάτι που ονειρευόμουν από όταν τελείωσα το ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη και όταν σταμάτησα την καριέρα μου ως παίκτης του βόλεϊ. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Το κάνω με μεγάλη αγάπη και πιστεύω ότι για να μπορέσεις να πετύχεις στην δουλειά σου θα πρέπει να το κάνεις με όλη σου την καρδιά. Αυτό συμβαίνει με μένα εδώ στον Αμυγδαλεώνα. Βρήκα αυτό που είχα στο μυαλό μου και ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το βόλεϊ και στηρίζουν την προσπάθεια. Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι το… γλυκό «έδεσε» και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά»

150 Παιδιά από την ΔΕ Φιλίππων και όχι μόνο

Αυτή τη στιγμή στην Ακαδημία Σάρισα του Αμυγδαλεώνα προπονούνται περί τα 150 παιδιά, που προέρχονται όχι μόνο από το χωριό και τον πρώην δήμο Φιλίππων, αλλά και από την Καβάλα, τον Άγιο Αθανάσιο και το Δοξάτο. Η ομάδα συμμετέχει φέτος σε 4 πρωταθλήματα (Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων και Γυναικών) και ο στόχος είναι να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο. Σε ότι αφορά τον προπονητή τονίζει ότι «αυτό που θέλω είναι να μεταφέρω τη φιλοσοφία μου στα κορίτσια προκειμένου να δίνουν το 100% τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Πιστεύω ότι στις μικρές ηλικίες οι αθλητές θα πρέπει να έχουν άλλους στόχους εκτός από τις νίκες, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα κα».

Μαζί με τον προπονητή της ομάδας βρέθηκε και η αθλήτρια του συλλόγου Άννα Γιαννουλίδου η οποία ασχολείται 5 χρόνια με το βόλεϊ και η οποία απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το γιατί διάλεξε το συγκεκριμένο άθλημα είπε ότι «στο παρελθόν είχα κάνει πολλά αθλήματα. Διάλεξα όμως το βόλεϊ για πιστεύω ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ομαδικό, γρήγορο και εδώ στον Αμυγδαλεώνα γυμναζόμαστε και παράλληλα διασκεδάζουμε».

Γιάννης Παναγιωτίδης: «Έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε το γήπεδο…»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΟΑ Γιάννης Παναγιωτίδης, αφού έκανε μια μικρή αναδρομή για την ιστορία του συλλόγου από το 1983 οπότε και ιδρύθηκε και για τα γνωστά ονόματα του χώρου που πέρασαν από το κλειστό του Αμυγδαλεώνα, ως προπονητές αλλά και αθλητές, επισήμανε ότι «εδώ και 6 χρόνια, που αναλάβαμε εμείς, γίνεται μια νέα προσπάθεια και πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να γεμίζουμε το γήπεδο μας ακόμα και στις μικρές κατηγορίες, κάτι δεν είναι εύκολο. Έρχονται δηλαδή οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών για να παρακολουθήσουν τις δικές τους προσπάθειες. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους προπονητές. Συνεργαστήκαμε με τον Δημήτρη Μπαλασά που έφερε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και πρόσφερε πολλά. Τώρα συνεργαζόμαστε με τον κ. Ίλιτς με όρεξη για δουλειά, έχοντας υπομονή και εμπιστοσύνη.

Όσο για τον Στέλιο Αμπατζίδη που είναι ο υπεύθυνος των Ακαδημιών τόνισε με έμφαση ότι η ομάδα προσπαθεί να πάει μέχρι εκεί που είναι οι δυνατότητες της, και όχι απαραίτητα μόνο οι οικονομικές. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή για τα πλέι οφ της Α2, όμως γνωρίζαμε ότι θα είχαμε πρόβλημα μιας και οι αθλήτριες είναι μαζί μας μέχρι τη στιγμή που τελειώνουν το Λύκειο. Δεν είμαστε μια περιοχή όπου θα έρχονται φοιτήτριες και έτσι θα μπορούμε να στελεχώσουμε ένα γυναικείο τμήμα». Κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς παραμένουμε σταθεροί στη φιλοσοφία μας που είναι να έρχονται τα παιδιά στο γήπεδο και να μαθαίνουν το βόλεϊ διασκεδάζοντας».

Να μυηθούν τα παιδιά στο βόλεϊ

Στο προπονητικό επιτελείο του ΑΟΑ ανήκει εδώ και 3 χρόνια και ο Δημήτρης Κόνσουλας, που έχει υπό την ευθύνη του τα μικρότερα τμήματα των Ακαδημιών με 60 παιδιά. «Ο στόχος μας είναι να μυήσουμε τα παιδιά στο βόλεϊ αλλά και στην αθλητική παιδεία. Να γνωρίσουν δηλαδή τα οφέλη του αθλητισμού και σιγά – σιγά να τους βάλουμε και σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Οι συνθήκες που εργαζόμαστε είναι εξαιρετικές χάρις στις προσπάθειες της διοίκησης της ομάδας». Η συνέντευξη έκλεισε με την αθλήτρια Κυριακή Τσακάλου που ασχολείται με το βόλεϊ 7 χρόνια η οποία είπε ότι «δοκίμασα το άθλημα και μου άρεσε και γι’ αυτό έμεινα. Στην ομάδα πάνω απ’ όλα είμαστε μια καλή παρέα και ο στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στο πρωτάθλημα».