ΓΣ Ελευθερούπολης: Δεύτερη σερί νίκη, 83-77 τον Οίακα Ναυπλίου

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου κέρδισε στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Α2 και πήρε βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα

Ακόμα μια πολύτιμη νίκη σημείωσε στο γήπεδο του ο ΓΣ Ελευθερούπολης, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα και ξεκολλώντας από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Στο εξ αναβολής παιχνίδι, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επικράτησε στο κλειστό της Ελευθερούπολης του Οίακα Ναυπλίου με 83-77 και έδειξε ότι έχει αφήσει του το κακό ξεκίνημα στην διοργάνωση.

Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που ήθελε πάση θυσία να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και «χτίσει» ένα μικρό σερί νικών, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και διαρκώς αύξανε την διαφορά του από τον αντίπαλο έστω και λίγο. Έτσι κατάφερε στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (65-54) και στην τελευταία περίοδο να διαχειριστεί σωστά το πλεονέκτημα του, δεχόμενος την αντεπίθεση του Ναυπλίου που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 6 πόντους (83-77).

Για ένα ακόμα παιχνίδι, η παρουσία του Κώστα Καμπουρίδη ήταν εξαιρετική, τόσο μέσα στην ρακέτα αλλά κυρίως εκτός, με την εκπληκτική ευστοχία του στα τρίποντα. Σημείωσε συνολικά 21 πόντους έχοντας 3 / 4 τρίποντα, ενώ στα σουτ 2 πόντων είχε 5 /11. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος έκανε αισθητή την παρουσία του στην ομάδα και ο οποίος είχε εξαιρετικά ποσοστά και σημείωσε κρίσιμα καλάθια. Ο παίκτης για τον οποίο η ομάδα δεν έδωσε τα παιχνίδια της στην Α2 στην προγραμματισμένη ημερομηνία λόγω της συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα Ενόπλων (αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κίνα), πέτυχε 11 πόντους με 2 / 3 τρίποντα και 2/3 τρίποντα! Καλός ήταν και ο Σέρβος Μανοϊλόβιτς με 18 πόντους, ενώ σταθερή αξία ο Γοργόνης με 11 πόντους.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα ήταν: 21-19, 46-37, 65-54 και 83-77
ΓΣ Ελευθερούπολης: Μαραβέγιας 8 (2), Μανοίλοβιτς 18, Γοργόνης 11, Τσούτσος 11 (2), Γκέλιος 4, Μοτσενίγος 3 (1), Καραγιώργος, Σταμπουλής, Καμπουρίδης 21 (3), Μπένας 7, Γεωργούδης.
Οίακας Ναυπλίου: Σιμιτζής 2, Ραζής 6 (2), Κούμπουρας 18, Παπαντωνίου 4, Τζόρτζεβιτς 17, Μιχόπουλος, Βύρλας 2, Καλλινικίδης 7, Σχορδάς 2, Μακρής 6 (1), Ζώρζος 7 (1), Ψημίτης 6.