5ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ: 17 ομάδες στην εκκίνηση

Η κλήρωση των δύο ομίλων της διοργάνωσης – Ποιες είναι οι νέες ομάδες, ποιες αποχώρησαν και ποια επέστρεψε στην ενεργό δράση

Έστω και χωρίς την δημοσιότητα, που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με συνεντεύξεις τύπου και επίσημες ανακοινώσεις, η προετοιμασία για την διοργάνωση θεσμό πλέον του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ του Δήμου Καβάλας έχει ολοκληρωθεί και το τζάμπολ αναμένεται να δοθεί την επόμενη εβδομάδα από Κυριακή έως Δευτέρα 16 έως 18 Νοεμβρίου. Στην φετινή 5η συνεχόμενη διοργάνωση θα συμμετέχουν συνολικά 17 ομάδες, οι περισσότερες από τις οποίες όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας τους και της διοργάνωσης φιλικών αγώνων. Η κλήρωση των δύο ομίλων έβγαλε 9 ομάδες στον 1ο όμιλο και 8 στον 2ο.

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

1ος Όμιλος

  1. Επιχειρηματίες Καβάλας
  2. Λευκοσιδηρουργία Καβάλας
  3. Ελεύθεροι Επαγγελματίες
  4. Γιατροί – Εργαζ. στον Ιατρικό Χώρο
  5. Εκπαιδευτικοί
  6. Λιμενικοί
  7. Φαρμακοποιοί – Ελευθ. Επαγγελματίες
  8. Μηχανικοί
  9. Σκλαρής – Επαγγελματίες Παγγαίου

2ος Όμιλος

  1. Εργαζόμενοι Καβάλα Όιλ
  2. Αστυνομικοί
  3. Φοροτεχνικοί – Οικονομολόγοι
  4. Στρατιωτικοί
  5. 3 Ε Coca Cola
  6. Μασούτης – Ιδιωτικοί Υπάλληλοι
  7. Ιδιωτικοί Υπάλληλοι
  8. Στρατός

Οι προσθήκες, οι αποχωρήσεις και η επιστροφή…

Μέσα στη λίστα των συμμετεχόντων υπάρχουν ομάδες που συμμετέχουν από την αρχή του θεσμού, άλλες που επανήλθαν στο προσκήνιο και άλλες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο προσκήνιο. Υπάρχουν επίσης και ορισμένες που αποφάσισαν να μην συνεχίσουν.

Οι νέες ομάδες που θα δοκιμάσουν της δυνάμεις τους είναι δύο. Η πρώτη αποτελείται από εργαζόμενους των Ζαχαροπλαστείων Σκλαρής καθώς και Επαγγελματιών του Παγγαίου, ενώ η δεύτερη από στρατιωτικούς που υπηρετούν στην διοίκηση της Μεραρχίας της Καβάλας και ονομάζονται «Στρατός», ενώ στην διοργάνωση υπάρχει και η γνωστή ομάδα των Στρατιωτικών.

Η ομάδα που επανέρχεται είναι αυτή των Μηχανικών, που απείχε την περσινή διοργάνωση, ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στο τέλος του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος με το γνωστό επεισόδιο στο κλειστό της Καλαμίτσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Επιχειρηματίες Καβάλας είναι το νέο όνομα της κοινής ομάδας που είχαν Επιμελητήριο Καβάλας και Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Από την άλλη οι ομάδες που δεν θα συνεχίσουν είναι 4. Πρόκειται για τους Δικηγόρους, τους Τραπεζικούς, τους Γυμναστές και την ομάδα των Εργαζομένων στην ΒΦΛ.