Παύλος Δερμιτζάκης: «Μας αποσυντόνισε η ακύρωση της πτήσης για Ηράκλειο»

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα στην Ιεράπετρα, όπου έκανε λόγο για έλλειψη ενέργειας εξαιτίας της πολύωρης ταλαιπωρίας στο ταξίδι για την Κρήτη

Το γεγονός ότι η ομάδα ήταν στον δρόμο σχεδόν 14,5 ώρες το Σάββατο, μέχρι να φτάσει τελικά στον προορισμό της, ήταν για τον προπονητή της Καβάλας ένας από τους βασικούς λόγους της έλλειψης ενέργειας των παικτών του στον αγώνα με τον ΟΦ Ιεράπετρας. Ο ΑΟΚ ηττήθηκε με 3-2 σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ωστόσο ο Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε ότι η ταλαιπωρία στην μετάβαση της αποστολής στην Κρήτη, λόγω του ότι η αεροπορική εταιρία με την οποία θα ταξίδευε, δεν είναι δικαιολογία για το άτυχο αποτέλεσμα αλλά μια πραγματικότητα.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Παύλος Δερμιτζάκης αφού ευχαρίστησε την ομάδα του ΟΦ Ιεράπετρας για την φιλοξενία, τονίζοντας ότι «μας σκλάβωσαν με την αντιμετώπιση που είχαν στην αποστολή» και επισημαίνοντας ότι στον 2ο γύρο θα υπάρξει ανταπόδοση. Επίσης είπε ότι στην Ιεράπετρα φαίνεται ότι υπάρχει υγεία, οργάνωση και συγκεκριμένη φιλοσοφία. «Μόνο έτσι μπορεί το ποδόσφαιρο μπορεί να πάει μπροστά, σ’ έναν τόπο το έχει πολύ ανάγκη», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια μιλώντας για τον αγώνα δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Είχαμε όμως να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ακύρωση της πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Astra από την Θεσσαλονίκη για το Ηράκλειο, όπως και όλες οι υπόλοιπες. Έτσι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλο το πρόγραμμα μας, κάτι το οποίο μας αποσυντόνισε. Όχι μόνο δεν μπορέσαμε να κάνουμε προπόνηση, όπως είχαμε προγραμματίσει, αλλά ήμασταν πάρα πολλές ώρες αριστερά και δεξιά. Φύγαμε στις 9 το πρωί από την Καβάλα και φτάσαμε 11.30 το βράδυ στην Ιεράπετρα. Το γεγονός αυτό μπορεί για άλλους να λέει πολλά και για άλλους τίποτα. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Προσωπικά, επειδή έχω παίξει ποδόσφαιρο, γνωρίζω ότι αν παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα σε μια ομάδα, δεν μπορεί να έχει συνεχώς ενέργεια στο παιχνίδι της.

Η Ιεράπετρα είναι μια καλή ομάδα που έχει ανεβασμένη ψυχολογία, αφού προερχόταν από ένα καλό «διπλό», παίζει καλό ποδόσφαιρο και επιπλέον έχει θερμή συμπαράσταση από τον κόσμο της. Εμείς προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε για το παιχνίδι. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι γενικά έγινε ένας πολύ καλός αγώνας. Ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος εκτός από τα πολλά γκολ, είδε φάσεις, δύναμη και ενέργεια.

Εμείς στο 1ο ημίχρονο, παρ’ ότι μείναμε σχετικά νωρίς στο σκορ αντιδράσαμε και έτσι μπήκαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ μας. Στο 2ο ημίχρονο είπα στα παιδιά ότι θα πρέπει να περάσει ένα δύσκολο 10λεπτο που θα μας περιμένει, γιατί ήταν δεδομένη η πίεση του αντιπάλου, κάτι το οποίο έγινε. Δυστυχώς, με τα πολλά «στημένα» που κέρδισε ο αντίπαλος και την πίεση που εξάσκηση δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε το γκολ. Η μοναδική μας αντίδραση ήταν μετά το 2-2 να χάσουμε δύο ευκαιρίες, με μια καλή αντεπίθεση με τον Χαντί και το δοκάρι με τον Κουτσούμπα. Στη συνέχεια δεν είχαμε ούτε ρυθμό, ούτε φρεσκάδα και δεν είχαμε αυτό που χρειαζόταν για μια ομάδα να πάρει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι. Αντίθετα ο αντίπαλος συνέχισε να μας πιέζει και σε μια στατική φάση «γύρισε» και το παιχνίδι. Αυτά συμβαίνουν όταν παίζεται ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες όπου δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε ότι θετικό μπορούμε απ’ αυτό το παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για το επόμενο κόντρα στην Καλαμάτα.