ΑΟΚ – Μπάσκετ με αμαξίδιο: Πρόκριση στη β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας

Η ομάδα της Καβάλας κέρδισε εύκολα στα Χανιά τους Αετούς Κρήτης με 48-30 και υποδέχεται πλέον στην γ’ φάση του Αργοναύτες Βόλου

Στη Β’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟΚ. Το συγκρότημα της Καβάλας αντιμετώπισε εκτός έδρας τους Αετούς Κρήτης στα Χανιά και επικράτησε εύκολα με 48-30, παρά την ταλαιπωρία της αποστολής στο ταξίδι προς τον προορισμό του.

Η Καβάλα από το πρώτο δεκάλεπτο μπήκε δυνατά και κατάφερε να πάρει μία διαφορά 7 πόντων (7-14). Στη δεύτερη περίοδο συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 26-12. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τα ηνία του σκορ και πανηγύρισαν τη νίκη – πρόκριση (30-48).

Από την ομάδα του Γρηγόρη Αϊβαζίδη, ξεχώρισαν οι Τσίλης και Χατζησάββας με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, αλλά και ο Πετράκης με 8, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την ομάδα της Κρήτης όλους τους πόντους τους σημείωσαν μόλις δύο παίκτες, ο Κουφός με 24 και ο Σκορδύλης με 6.

Τα δεκάλεπτα: 7-14, 12-26, 24-38, 30-48

Αετοί Κρήτης (Καραθανάση): Μαραβέλιας, Κοκολάκης, Γκιζίλης, Κουφός 24, Μπουχαλάκης, Σκορδύλης 6, Κωνσταντάκης, Βάλβης, Δαμανάκης

Καβάλα (Αιβαζίδης): Βρασίδας 2, Τσίλης 15, Πετράκης 8, Αιβαζίδης, Πολυχρονίδης 2, Μασμανίδης 5, Χατζησάββας 12, Τεφτερίδης 4

Γρηγόρης Αϊβαζίδης: «Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου»

Ο προπονητής της ομάδας της Καβάλας Γρηγόρης Αϊβαζίδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι «στο παιχνίδι βγάλαμε αρκετά πράγματα για τα οποία δουλέψαμε στην προπόνηση. Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός μας έπεσε. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε το 100% της ενέργειας μας, λόγω του μεγάλου ταξιδιού που κάναμε για την Κρήτη. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου που ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες του ταξιδιού και του αγώνα. Επίσης θέλω να πω κι ένα μεγάλο μπράβο και στην ομάδα των Χανίων για την μεγάλη όρεξη που δείχνουν ότι έχουν για να αγωνιστούν».

Ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του ΑΟΚ για τον θεσμό του κυπέλλου είναι οι Αργοναύτες Βόλου, τους οποίους θα αντιμετωπίσει στην Καβάλα.