Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Πρώτος (και) φέτος σε όλη την Ελλάδα!

Για ακόμα μια χρονιά ο ΣΟΚ βρέθηκε πρώτος στη λίστα αξιολόγησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανάμεσα σε 225 σωματεία

Μόνιμος κάτοικος της κορυφής στη σχετική λίστα της αξιολόγησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι πλέον ο Σκακιστικός Όμιλος της Καβάλας. Ο Σύλλογος που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα, για πολλούς άλλους ανά την Ελλάδα, βρέθηκε και πάλι στην 1η θέση για το 2018, ύστερα από την ολοκλήρωση όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων των σωματείων, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την δυναμική του και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια με την οποία αναδεικνύονται συνεχώς νέα ταλέντα στο χώρο.

Σύμφωνα με τη λίστα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που περιλαμβάνει 225 σωματεία, ο ΓΟΚ είναι πρώτος και με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο με 492 βαθμούς, έναντι 425 της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων που είναι στην 2η θέση και 396 της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης που κατετάγη στην 3η.

Τα κριτήρια αξιολόγησης της ΓΓΑ είναι οι επιτυχίες που σημείωσαν οι σύλλογοι στις συνολικά 24 διοργανώσεις της χρονιάς (Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, τοπικές κατηγορίες, συμμετοχές στην Εθνική ομάδα), ενώ υπάρχουν και 3 κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την ιστορική και αγωνιστική προσφορά του συλλόγου καθώς και λοιπά αγωνιστικά στοιχεία.

Συμμετοχή σε 10 αγώνες

Δηλαδή σε όσο περισσότερα πρωταθλήματα συμμετέχει ένας Όμιλος, τόσους περισσότερους βαθμούς κερδίζει αν φυσικά έχει επιτυχίες. Το γεγονός ότι από τις 22 διοργανώσεις ο ΓΟΚ πήρε μέρος σε λιγότερο από τις μισές (δηλαδή στις 10) και παρ’ όλα αυτά είναι πρώτος σημαίνει πολλά, μιας και για παράδειγμα τα Χανιά που βρέθηκαν στη 2η θέση συμμετείχαν σε 15 διοργανώσεις!

34ος ο ΟΦΣΚ – 74ο  το Πνεύμαθλον

Εξαιρετική παρουσία είχαν και τα άλλα δύο σωματεία της Καβάλας. Ο Όμιλος Φίλων Σκακιού Καβάλας (ΟΦΣΚ) βρίσκεται στην 34η θέση με 177 βαθμούς, ενώ στην 74η βρίσκεται το Πνεύμαθλον που συγκέντρωσε 121 βαθμούς.