Κολύμβηση και για τα παιδιά με αυτισμό στην Καβάλα

Το πρωτοποριακό εγχείρημα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας, με το ΝΟΚ και το Δήμο Καβάλας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

Μεγάλη επιτυχία έχει το εγχείρημα της κολύμβησης, παιδιών με αυτισμό στην Καβάλα, που δίνει αξία και νόημα στην άθληση που προάγει.

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε πέρυσι και υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2019, με την ενεργό υποστήριξη του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, του παρα-ολυμπιονίκη AOK ΝΑΣ Αμεα με βάση το πρωτόκολλο πιστοποίησης υπεύθυνης αριστείας των δύο συλλόγων ΕΧΕDRAMark 776 και προδιαγεγραμμένη δράση.

Ήταν μια δέσμευση των συντελεστών για τον αθλητισμό και την κοινωνία.

Ξεκίνησαν 3 παιδιά δοκιμαστικά και μετά από 2 μήνες σχεδόν έφτασαν στα 15! Η προσπάθεια συνεχίζεται, μιας και το ενδιαφέρον για νέες συμμετοχές, δεν έχει τελειώσει!

Προχωρά με ικανοποιητικά αποτελέσματα, έως ενθουσιώδη, όπως αναφέρεται από τους γονείς και λοιπούς εμπλεκόμενους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε συστηματική βάση παρόμοια συνέργεια. Κάτι που τιμάει ιδιαίτερα όλους όσους εμπλέκονται στο εγχείρημα!

Οι συντελεστές αυτού είναι τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΠΕ Καβάλας, Α. Οσταδάκης, Θ. Καγιάννη, Παν.Κουκοβίνης, Ε.Καρακατσάνη, Γ.Νασιούδη καθώς και οι Κ. Κεραμιδάς, Τ. Βυζικίδης, Μ. Λολίδης, Κ. Καναράκης, Σ. Σισμανίδης, Ν. Κωνσταντινίδη και Ζ. Μπαξεβανίδης.

Όλα αυτά έγιναν με την βοήθεια του Δήμου Καβάλας, για τη χρήση του κολυμβητηρίου. Τέλος ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον head coach K. Kαναράκη διπλ. ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας