ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Επική ανατροπή (2-1 την Καλαμάτα) με 10 παίκτες [φωτογραφίες]

Παίζοντας για 50 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, έχοντας απέναντι του τον απαράδεκτο διαιτητή Τσοπουλίδη, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ανέτρεψαν το σκορ και πήραν μια τεράστια νίκη με δύο πανέμορφα γκολ

Αν μη τι άλλο το παιχνίδι της Καβάλας με την Καλαμάτα το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» θα το θυμούνται για πολύ καιρό οι φίλοι της ομάδας, που το παρακολούθησαν είτε από τις εξέδρες του γηπέδου, είτε από την τηλεόραση. Δεν συμβαίνει δα τόσο συχνά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, να ανατρέπεις το σκορ, έχοντας απέναντι σου έναν δυνατό αντίπαλο που προηγείται στο σκορ και παίζεις με 10 παίκτες και παράλληλα έναν ανεκδιήγητο διαιτητή!

Όλα αυτά τα εμπόδια όμως το «καραβάκι» τα ξεπέρασε, και έφτασε με μια επική ανατροπή σε μια τεράστια νίκη με 2-1 επί της Καλαμάτας, δείχνοντας μέταλλο μεγάλης ομάδας που δεν τα παρατάει σε καμία δυσκολία!

Η ανατροπή αυτή ήρθε μέσα σε διάστημα 9 λεπτών από το 79ο λεπτό έως το 88ο, όταν το 0-1 έγινε 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην εξέδρα. Ο ΑΟΚ λοιπόν που ήταν πίσω στο σκορ από το 23ο λεπτό με την ωραία προσπάθεια του Αλεξόπουλος που έκανε το 0-1, έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 79ο, όταν μετά από κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Χαντί, ο Βασίλης Παπαδόπουλος με σουτ από κοντά κάνει το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στην ομάδα και έτσι στο 88ο λεπτό, ο Μαρκόπουλος με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι «κρεμάει» τον δίτερμο τερματοφύλακα της Καλαμάτας Στεφανάκο, κάνοντας το 2-1, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλο το γήπεδο!

Η άδικη αποβολή του Παπαστεργιανού

Κι όλα αυτά, όπως τονίστηκε, με την ομάδα να παίζει από το 40’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαστεργιανού με 2η κίτρινη. Ο απαράδεκτος διαιτητής από την Ξάνθη Τσοπουλίδης, θεώρησε «θέατρο» το πέσιμο του μέσα στην περιοχή και τον απέβαλε, μέσα σε γενική κατακραυγή. Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού που προκάλεσε είναι ότι «κιτρίνισε» (στην κυριολεξία) όλη την ομάδα, εκτός του Κέρθι και τον Ορφανίδη!!!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης (79’ Καθάριος), Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ (66’ Μαρκόπουλος), Ορφανίδης (46’ Στίκας), Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος Β., Χαντί.

Καλαμάτα: Στεφανάκος, Ζαχαρόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης, Κωνσταντινόπουλος, Καζβιρόπουλος,  Αλεξόπουλος (84’ Τζόκιτς ), Κουϊρουκίδης (73’ Οσμάνατζιτς), Μπάμπης, Βουκμίροβιτς, Τσουβαλτσίδης (67’ Γκελκέρια).

Football League: Μεγάλες ανατροπές και στη βαθμολογία

Εκτός από το μεγάλο παιχνίδι της Καβάλας, η 9η αγωνιστική στη Football League είχε και άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις. Ο Ασπρόπυργος γκρέμισε τον ΟΦ Ιεράπετρας από την κορυφή, καθώς τον νίκησε με 3-0, ενώ και ο  Ιωνικός έκανε μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και επιβλήθηκε 3-2 του Διαγόρα και μαζί με τα Τρίκαλα που νίκησαν 2-1 το Αιγάλεω, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 9ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
– Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου 2-0
(52′ Τσιώλης,, 73′ Κρουθ)
– Βέροια – Θεσπρωτός 1-1
(69′ Σιμόνι / 51′ Κολλάς)
– Ασπρόπυργος – ΟΦΙ 3-0
(12′ Πίντο, 28′ Σρέτσκοβιτς, 89′ Ζγκούρι)
– Ιάλυσος – Τρίγλια 1-2
(4′ Αυγενικού / 45+1′ Παπαδημητρίου, 58′ Λεμονής)
– Ιωνικός – Διαγόρας 3-2
(51′ Σμυρλής, 87′ Βλαχομήτρος, 90′ Κρητικός / 16′ Γλυνός, 54′ Μπαρμπαρούσης)
– Καβάλα – Καλαμάτα 2-1
(79′ Παπαδόπουλος, 88′ Μαρκόπουλος / 22′ Αλεξόπουλος)
– Τρίκαλα – Αιγάλεω 2-1
(2′ πεν. Λώττας, 55′ Σταματής / 88 ‘Ροζέριο Μάρτινς)

Η  Βαθμολογία

  1. Ιωνικός 16
  2. Τρίκαλα 16
  3. ΟΦΙ 14
  4. Καβάλα 14
  5. Βέροια 12
  6. Ολυμπιακός Βόλου 12
  7. Διαγόρας 10
  8. Ασπρόπυργος 10
  9. Καλαμάτα 10
  10. Τρίγλια 9
  11. Αιγάλεω 8
  12. Νίκη Βόλου 8
  13. Θεσπρωτός 8
  14. Ιάλυσος 5

Η Επόμενη Αγωνιστική
Αιγάλεω – Διαγόρας
Θεσπρωτός – Τρίκαλα
Ολυμπιακός Βόλου – Ιωνικός
ΟΦ Ιεράπετρας – Βέροια
Τρίγλια – Νίκη Βόλου
Καλαμάτα – Ασπρόπυργος
Ιάλυσος – Καβάλα