ΑΟΚ-Μπάσκετ με αμαξίδιο: Παλικαρίσια πρόκριση στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδος

Μεγάλη νίκη στα Τρίκαλα επί του τοπικού Αστέρα με 55-51 ύστερα από μεγάλη «μάχη» - Συγχαρητήρια ανακοίνωση του δημάρχου Καβάλας

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της, πέτυχε η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟ Καβάλας, με την πρόκριση της στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδος. Μετά την εκτός έδρας νίκη στα Χανιά και την εντός με τους Αργοναύτες Βόλου, το συγκρότημα του Γρηγόρη Αϊβαζίδη βρέθηκε το Σάββατο (23/11) στα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα, με φόντο την μεγάλη πρόκριση. Ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και την πολυπόθητη πρόκριση επικρατώντας με 55-51.

Όπως φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα, ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του με την Καβάλα να ξεκινάει εντυπωσιακά και να αποκτά προβάδισμα 12 πόντων στο 1ο 10λεπτο (18-6). Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και αφού μείωσαν στο ημίχρονο στο 30-22, συνέχισαν να «ροκανίζουν» την διαφορά και στο 3ο 10λεπτο φτάνοντας στο -3 (42-39)! Η αντεπίθεση τους συνεχίστηκε και στο 4ο μέρος του αγώνα και μάλιστα 3 λεπτά πριν από το τέλος πέρασαν μπροστά στο σκορ με 46-49, αλλά μέχρι εκεί. Οι παίκτες της Καβάλας δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα σημειώνοντας 9 πόντους και δεχόμενοι μόνο 2, παίρνοντας έτσι τη μεγάλη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νότης Τσίλης που σημείωσε 35 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ ο Χατζησάββας πέτυχε 10 και ο Πετράκης 6.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα: 6-18, 22-30, 39-42, 51-55
Αστέρας Τρικάλων (Χατζής): Χατζής 23, Καλαϊτζίδης, Μανώλης 4, Τσίπρας 4, Φιλίππου 20 (2), Ορέστης
ΑΟ Καβάλας (Αϊβαζίδης): Βρασίδας, Πολυχρονιάδης, Μασμανίδης 3, Χατζησάββας 10, Πετράκης 6, Τσίλης 35 (1), Τεφτερίδης, Αϊβαζίδης.

Οι αντίπαλοι στο Final 4

Ο ΑΟΚ λοιπόν θα συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η ΟΣΕΚΑ με την αμέριστη συμπαράσταση του ΟΠΑΠ και της Chipita. Εκεί πέρα από το «Καραβάκι» θα βρίσκεται, ο διοργανωτής των αγώνων Μέγας Αλέξανδρος, η πρωταθλήτρια ομάδα της Δωδεκανήσου (που θα προσπαθήσει να κάνει το ντάμπλ) καθώς και ο Άτλας.

Θόδωρος Μουριάδης: «Μας κάνατε για ακόμα μια φορά υπερήφανους»

Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της, η ομάδα δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Θόδωρου Μουριάδη, που τόνισε ότι οι παίκτες του Γρ. Αϊβαζίδη έκαναν και πάλι τους Καβαλιώτες υπερήφανους. Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟ Καβάλα, για την πρόκριση της στο φάιναλ φορ του Πανελλήνιου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο 2019. Οι παίκτες του Γρηγόρη Αϊβαζίδη μας έκαναν για μια ακόμη φόρα υπερήφανους, επιδεικνύοντας αγωνιστικό πνεύμα, πάθος και απαράμιλλο αθλητικό ήθος. Το περασμένο Σάββατο, με την επικράτηση επί του Αστέρα Τρικάλων και μάλιστα εκτός έδρας, άνοιξε απλά ο δρόμος για την κορυφή. Εύχομαι οι επιτυχίες της ομάδας μας να συνεχιστούν και ο ΑΟ Καβάλα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, να αναδειχθεί Κυπελλούχος της διοργάνωσης!».

Φωτο: trikalavoice.gr