Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: 4ος στο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων

Τα νεαρά ταλέντα του Ομίλου έχασαν την θέση στο βάθρο στην ισοβαθμία, στους αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν οι 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Την καθ’ όλα τιμητική 4η θέση στο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων κατέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος της Καβάλας, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου. Σ’ ένα τουρνουά όπου συμμετείχαν οι 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος, η ΣΟ Καβάλας με 8 βαθμούς (4 νίκες και 2 ήττες), ισοβάθμησε στην 3η θέση με τον ΣΑΧανίων και την Κέρκυρα αλλά με την άρση της ισοβαθμίας κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση.

Σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον οι μικροί σκακιστές και οι σκακίστριες του Γιώργου Καναράκη απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι το πνευματικό αυτό άθλημα είναι βαθιά ριζωμένο στην περιοχή και ότι συνεχώς «παράγει» ταλέντα.

Η είσοδος στην πρώτη τριάδα δεν επιτεύχθηκε κυρίως λόγω της βαριάς ήττας που υπέστη ομάδα από Χανιά με 5-1, παρ’ όλο που όπως τονίζουν αυτοί που παρακολούθησαν τους αγώνες κάτι τέτοιο δεν φαινόταν στην διάρκεια των παρτίδων, αλλά και στις ανατροπές στην αναμέτρηση με τον Φυσιολάτρη, που πήρε τελικά και τον τίτλο (2η η ΕΣ Θεσσαλονίκης και 3η η ΣΑ Χανίων). Ακόμα και έτσι όμως η επιτυχία για τον ΣΟ Καβάλας είναι μεγάλη, μιας και παραμένει στην ελίτ της Ελλάδας και στις μικρές ηλικίες, ενώ παράλληλα με την 4η θέση εξασφαλίζει την συμμετοχή του και στο επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2020 αλλά και την ΕΣΣΑΜΘ την δυνατότητα να εκπροσωπηθεί με ακόμα μία ομάδα στη διοργάνωση.

2ος στο Πανελλήνιο Ατομικό ο Γιώργος Καναράκης

Εν τω μεταξύ ο προπονητής των μικρών σκακιστών της Καβάλας, Γιώργος Καναράκης είχε την δική του προσωπική επιτυχία πριν από λίγες ημέρες. Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα αντρών. Με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα) εξασφάλισε την δεύτερη θέση ένα γύρο πριν το φινάλε. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Νέλλη Σερεφίδου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Στην τελική κατάταξη ισοβάθμησε στην τρίτη θέση, αλλά με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατετάγη 5η με 5 βαθμούς (4 νίκες, 2 ισοπαλίες 3 ήττες).