ΕΟΣ Καβάλας: Στις γνώριμες κορυφές του Φαλακρού [φωτογραφίες]

20 ορειβάτες του συλλόγου αψηφώντας το τσουχτερό κρύο περιπλανήθηκαν στις αμέτρητες κορυφές του βουνού

Είναι πολύ ευχάριστο θέαμα, μια ηλιόλουστη ημέρα, να βλέπεις τις πλαγιές ενός όμορφου βουνού να γεμίζουν από τις πολύχρωμες φιγούρες των ορειβατών. Τέτοια μέρα ήταν η Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, όπου στην εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου  Καβάλας στο Φαλακρό συγκεντρώθηκαν 20 ορειβάτες, για να περιπλανηθούν σε μερικές από τις αμέτρητες κορυφές του.

Το πρώτο τσουχτερό κρύο και ο πρώτος πάγος σε κορυφές βουνών για φέτος, μαζί με μια καθαρή ατμόσφαιρα, αποτέλεσαν έναν ιδανικό σκηνικό, που προσέφερε όλα όσα επιζητούν οι ορειβάτες όταν, κατά το λεγόμενο, παίρνουν τα βουνά, δηλαδή ευχάριστη περιπλάνηση, αθλητική ψυχαγωγία και ψυχική ευφορία.

Επόμενη εξόρμηση του ΕΟΣ Καβάλας, και τελευταία του έτους, είναι η καθιερωμένη νυχτερινή ανάβαση στο Παγγαίο, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του συλλόγου. Η ανάβαση θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου της 21ης Δεκεμβρίου, με επιστροφή το πρωί της επομένης.

Εν τω μεταξύ, μετά από κλήση της Πολιτικής Προστασίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ΕΟΣ Καβάλας με τρία μέλη του συμμετείχαν στη προσπάθεια ανεύρεσης και διάσωσης εξαφανισμένου ηλικιωμένου ανθρώπου στα ορεινά της Καβάλας. Ο ΕΟΣ Καβάλας, από τους λίγους ορειβατικούς συλλόγους που είναι μέλος της πολιτικής προστασίας και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια στα βουνά. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών και διασωστικών ομάδων και ευτυχώς, ο συνάνθρωπος μας βρέθηκε.