Κυριάκος Παπαδόπουλος: Οι κύριοι του Αγρινίου δεν έχουν καταλάβει σε ποια κατηγορία βρίσκονται

Η αντίδραση του προπονητή του ΓΣΕ στην ειρωνική απάντηση του ΑΟ Αγρίνιου μετά την καταγγελία της ομάδας της Ελευθερούπολης για τους προπηλακισμούς και τις βρισιές εναντίον παικτών και παραγόντων στον μεταξύ τους αγώνα

Η ανακοίνωση – καταγγελία του ΓΣ Ελευθερούπολης για τις συνθήκες ζούγκλας που συνάντησε η αποστολή της ομάδας πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα της Α2 στο Αγρίνιο, έφερε την απάντηση της αντίπαλης ομάδας, η οποία με ειρωνικό τρόπο (που δεν συνάδει σε ομάδα της Α2) διέψευσε τα γεγονότα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον περσινό αγώνα των δύο ομάδων στην Ελευθερούπολη και την συμπεριφορά του προπονητή και παράγοντα του συλλόγου. Σ’ αυτή την «φθηνή» απάντηση, αντέδρασε ο κόουτς του ΓΣΕ, παραθέτοντας ακριβώς τα πραγματικά περιστατικά, τόσο για τον αγώνα του Σαββάτου όσο και της περσινής αναμέτρησης, που προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης λησμόνησε.

«Εφ’ όσον οι κύριοι του Αγρινίου θέλουν να δώσουν συνέχεια…»

Απάντηση του προπονητή Κυριάκου Παπαδόπουλου στην ανακοίνωση του Αγρινίου έχει ως εξής:

«Σεβόμενος τους 20-30 υγιείς φιλάθλους που είχαν κόσμια συμπεριφορά και κατόπιν συνεννόησης με τον παράγοντα-παίκτη, που κοσμούσε και κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησα, στάθηκα μόνο στο καθαρά αγωνιστικό μέρος. Εφόσον οι κύριοι του Αγρινίου θέλουν να δώσουν συνέχεια, θα αναφέρω όπως έγιναν τα πράγματα.

Κατά την είσοδο μου και σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δέχτηκα βροχή από βρισιές προς το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου, με τον πιο χυδαίο τρόπο από παράγοντες του Αγρινίου που ήταν εντός αγωνιστικού χώρου και πίσω από τον πάγκο μας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόκληση από την αποστολή της ομάδας μας. Μάλιστα κοντά στην γραμματεία υπήρχε παράγοντας υπό την επήρεια αλκοόλ που μας έβριζε συνέχεια. Όσον αφορά τα περσινά γεγονότα θα θυμίσω τον κύριο Γερμανό και τον κόουτς Διαμαντάκο ότι μου ζητήσανε συγγνώμη για την συμπεριφορά του αθλητή τους στο παιχνίδι της Ελευθερούπολης προς το πρόσωπο μου.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο παράγοντας που αποβλήθηκε από τον πάγκο του Αγρινίου ο οποίος συνέχιζε να με βρίζει παραδέχτηκε ότι πέρυσι λειτούργησα σαν πυροσβέστης στις προκλήσεις της αποστολής του Αγρινίου προς τους φιλάθλους μας.

Οι κύριοι του Αγρινίου μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε πια κατηγορία βρίσκονται. Τέτοιου είδους συμπεριφορές ανήκουν σε άλλες εποχές. Ο ΓΣΕ ήδη έχει δεχτεί κολακευτικά σχόλια για την φιλοξενία απ ‘όλες τις ομάδες που ήρθαν στην Ελευθερούπολη. Συνεχίζουμε με ήθος και αξιοπρέπεια ένα όμορφο ταξίδι και θα το φτάσουμε με επιτυχία μέχρι το τέλος».

ΑΟ Αγρινίου: «Η ήττα φέρνει πίκρα και η πίκρα με τη σειρά της υπερβολές»

Η γεμάτη ειρωνεία και ανακρίβειες ανακοίνωση του Αγρινίου αναφέρει σχετικά: «Με συμπόνια διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΓΣΕ 48 ώρες μετά το πέρας της μεταξύ μας αναμέτρησης…

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι η ήττα φέρνει πίκρα και η πίκρα με τη σειρά της υπερβολές. Υπ’ αυτή την έννοια γίνεται πλήρωση κατανοητή η αντίδραση τους, διαφορετικά θα πιστεύαμε ότι αυτή η πεπαλαιωμένη μέθοδος δημιουργίας εντυπώσεων θα χρησιμεύει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Υπερβολές αφ’ ενός διότι η ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ Αγρινίου δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ρίψη αντικειμένων την εισροή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, τους πραγματικούς προπηλακισμούς από τον προπονητή και τον παράγοντα – παίκτη προς αθλητές της ομάδας μας που έλαβαν χώρα την περασμένη σεζόν στην Ελευθερούπολη, και αφ’ ετέρου καθ’ ότι την περασμένη Κυριακή όχι μόνο ο αθλητής Μοτσενίγος στη συνέντευξη τύπου αλλά ούτε και ο coach Παπαδόπουλος ανέφεραν κάτι.

Επιπροσθέτως, αυτά που δήθεν περιγράφει η ανακοίνωση του ΓΣΕ αν είχαν συμβεί στο ελάχιστο θα είχαν επιληφθεί τόσο οι διαιτητές και ο κομισάριος όσο και η Αστυνομική δύναμη των 30 ατόμων της οποίας ηγείτο προσωπικά ο διοικητής του ΑΤ Αγρινίου.

Χαιρόμαστε που η ανακοίνωση κρίνει δίκαιη τη νίκη μας και συγχαίρει τους διαιτητές, καθ’ ότι κατά την διάρκεια του αγώνα τόσο ο παράγοντας – παίκτης όσο και ο coach διαμαρτύρονταν συνέχεια προς το διαιτητικό τρίο και ιδιαίτερα ο πρώτος καταφέρθηκε δις με άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον τους. Μέσω της παρούσης θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συναισθήματα συμπόνιας προς την ομάδα του ΓΣΕ, να τους υπενθυμίσουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και να τους ευχηθούμε υγεία και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Πραγματικά ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να σας φιλοξενήσουμε εκ νέου και για την πικρία της πρόσφατης ήττα δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε Αγρινιώτικο μπακλαβαδάκι. Μην κάνετε έτσι, ένα παιχνίδι είναι. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει! Με φιλικούς χαιρετισμούς το ΔΣ του AO Αγρινίου».