Λεμονιά Γκαϊντατζή: Στην παγκόσμια ελίτ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις παγκορασίδες

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια θα συμμετέχει σε προπονητικό καμπ στην Κίνα όπου θα πάρουν μέρος 10 επίλεκτες αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο – Απ’ την Ευρώπη έχουν επιλεγεί 3    

Διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες του 2019, οι δραστηριότητες Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό θα είναι λίγες μέσα στον Δεκέμβριο και μία από αυτές θ’ αφορά στη Λεμονιά Γκαϊντατζή. Μάλιστα, θα έχει ξεχωριστή σημασία και χροιά για την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2018 και το 2019 διότι έχει να κάνει με διεθνή επιτυχία της και με ταξίδι-πολύτιμη εμπειρία.

Η ταλαντούχα αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας θα βρεθεί από τις 10 έως τις 20 Δεκεμβρίου στην πόλη Νίγκμπο της Κίνας για να μετάσχει στο προπονητικό καμπ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) ως μέλος της Gen Hopes Squad 2019. Από τη μια πλευρά, με τη θέση της στην ομάδα επιλέκτων εξαργυρώνει την εξαιρετική παρουσία της στα καμπ επιλογών της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας κι από την άλλη θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην κυρίαρχη χώρα του αθλήματος, από την πολυήμερη παρουσία στην οποία, είναι βέβαιο ότι μπορεί να βγει πολλαπλά ωφελημένη.

Η Γκαϊντατζή θα παίξει στο αναπτυξιακό τουρνουά της Πάτρας το Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα θ’ αναχωρήσει για την Κίνα με υπεύθυνο προπονητή τον ομοσπονδιακό Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας στο αθλητικό κέντρο του Νίγκμπο θ’ αρχίσει στις 12 του μήνα, θα ολοκληρωθεί στις 19 και η ελληνική αποστολή θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στις 20 Δεκεμβρίου. Η μαθήτρια της 1ης Γυμνασίου είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στη Gen Hopes Squad 2019 ύστερα από την πολύ καλή εμφάνισή της στο διεθνές προπονητικό καμπ του Ομάν, με την επωνυμία World Hopes Week & Challenge, στα τέλη Ιουλίου (ως 3η στη σειρά την είχαν ανακοινώσει οι υπεύθυνοι). Απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής σε δύο ακόμα κορυφαία καμπ της ITTF και το ένα είναι αυτό της Κίνας. Μέχρι 10 θα είναι οι συμμετέχουσες παγκορασίδες απ’ όλο τον κόσμο κι από την Ευρώπη είχαν επιλεγεί 3.

Κορυφαίοι προπονητές από την Κίνα και όχι μόνο, βοηθοί προπόνησης και σπουδαίες αθλήτριες από διάφορες χώρες καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμη και αυτή την αγωνιστική δράση για την Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια. Θυμίζουμε τέλος ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προπονητικά καμπ υπάρχει για τις αθλήτριες η προοπτική να επιλεγούν αργότερα για την hope team U13 της ITTF.