Παύλος Δερμιτζάκης: Η φάση του 89ου λεπτό καθόρισε την πρόκριση

Οι δηλώσεις του προπονητή της Καβάλας μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο οποίος θεώρησε ότι το μαρκάρισμα στο Μαρκόπουλο στο 41ο λεπτό ήταν πέναλτι

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον ΟΦΗ και στην οικογένεια του Γιώργου Δεικτάκη, που πέθανε στην διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Ηρακλείου με την ΑΕΚ, ο προπονητής της Καβάλας Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε για τον αγώνα ότι «ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ιστορική και δυνατή ομάδα που την ενδιαφέρει ο θεσμός του κυπέλλου. Μια ομάδα που παίζει κάθετο, επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με πολλά σουτ και τελικές προσπάθειες. Αυτά τα είχαμε μεταφέρει και στους παίκτες μας και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στις λίγες ημέρες που είχαμε για να προετοιμαστούμε. Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα θέλαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση που αν την παίρναμε θα ήταν σημαντική και ιδιαίτερη. Στο 1ο μέρος ο ΟΦΗ μας έκλεισε στην άμυνα και μ’ ένα σουτ προηγήθηκε. Εμείς δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Το μόνο αξιόλογο που είχαμε ήταν η φάση του Μαρκόπουλου, που κατά τη γνώμη μου ήταν παράβαση (πέναλτι), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δινόταν θα προκρινόμασταν.

Στο 2ο μέρος θελήσαμε να ανεβάσουμε πιο ψηλά την ζώνη μας και να κρατήσουμε την μπάλα. Δυστυχώς δεν το κάναμε και δεχτήκαμε δύο γκολ από το Νέιρα που έδωσαν το προβάδισμα στον ΟΦΗ. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να διεκδικήσουμε ότι μπορούσαμε απ’ το παιχνίδι και στο 89’ χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που ίσως καθόρισε και το παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά, για τη νίκη του 1ου γύρου και κοιτάξαμε στα μάτια για ένα μεγάλο διάστημα τον ΟΦΗ, που είναι μεγάλος και οργανωμένος αντίπαλος».

Στην ερώτηση για τον στόχο του ΑΟΚ τη φετινή χρονιά, ο Παύλος Δερμιτζάκης απάντησε λέγοντας ότι «κι ο δικός στόχος είναι να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, εγκαταστάσεις κτλ), να έχουμε μικρό μέσο ηλικίας, να αξιοποιήσουμε τα παιδιά της Καβάλας και να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Ο αυτοσκοπός μας δεν είναι η άνοδος, αλλά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά μέχρι τον Ιανουάριο και αν συμβεί να τον υποστηρίξουμε».

Τέλος αναφερόμενος στη διοίκηση της ΠΑΕ είπε ότι «αποτελείται από άτομα που αγαπάνε την πόλη και το Νομό τους. Προσπαθούν για το καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Γιώργος Σίμος: «Χαρά μας που αντιμετωπίσαμε την Καβάλα»

Ο προπονητής του ΟΦΗ δήλωσε ότι: «Ήταν μεγάλη χαρά που αντιμετωπίσαμε την Καβάλα σ’ αυτά τα δύο παιχνίδι. Ο πολιτισμός που έδειξε ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο για τα Ελληνικά δεδομένα και θέλουμε να της δώσουμε τα συγχαρητήρια μας. Εύχομαι ότι καλύτερο στην Καβάλα που έχει την δικιά της ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ότι αφορά το παιχνίδι οι παίκτες μου είχαν συγκέντρωση στο μέγιστο βαθμό και σ’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Να ισοφαρίσουμε δηλαδή το σκορ του πρώτου αγώνα και μετά να βάλουμε και άλλο γκολ. Πήραμε μια δίκαιη νίκη και μια δίκαιη πρόκριση»

Βασίλης Γαβριηλίδης: «Ήμασταν στη διεκδίκηση της πρόκρισης μέχρι το τέλος»

Ο αρχηγός του ΑΟΚ με τη σειρά του είπε ότι «είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος με τη διαφορά που μας χωρίζει να είναι δύο κατηγορίες. Είχαμε να διαχειριστούμε ένα πολύ καλό σκορ από τον πρώτο αγώνα και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πίεση από τον ΟΦΗ. Σε γενικές γραμμές ανταποκριθήκαμε στο πλάνο, ήμασταν στην διεκδίκηση της πρόκρισης μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό λέει πολλά για την προσπάθεια μας. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με τον Ιωνικό, το οποίο αν θέλουμε να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις θα πρέπει να το κερδίσουμε».