ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Και πάλι «Χ» από τη Ρόδο

Ισοπαλία 0-0 στον αγώνα με τον Διαγόρα, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες που είχε ειδικά στο 1ο ημίχρονο

Όπως ακριβώς συνέβη και στα μέσα Νοεμβρίου με τον Ιάλυσο, έτσι και στον αγώνα της Κυριακής (15/12) με το Διαγόρα στη Ρόδο, ο ΑΟΚ παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρμα στους φιλοξενούμενους, παραμένοντας έτσι για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι (3 για το πρωτάθλημα και 1 για το κύπελλο) χωρίς γκολ! Μπορεί το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη να ήταν ανώτερο από τους γηπεδούχους και ειδικά στο 1ο ημίχρονο να έχασε σωρεία ευκαιριών, ωστόσο αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ! Και κάπου εκεί ο ΑΟΚ πάσχει… Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως την απόδοση τους, όμως ακόμα και έτσι η Καβάλα είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε… Μπορεί να πήρε έναν βαθμό σε μια δύσκολη έδρα, ωστόσο μόνο ευχαριστημένη δεν μπορεί να είναι με βάση την εικόνα της αναμέτρησης αλλά και το γεγονός ότι χάνεται η επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Γαβριηλίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Στίκα, ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!
Στο 14’ μετά από λάθος του Μανωλάκη, ο Παπαδόπουλος πρόλαβε την μπάλα την γύρισε στον αμαρκάριστο Γαβριηλίδη ο ποιος σούταρε αλλά πάνω στην γραμμή έδιωξε ο Ηλιάδης.
Στο 24’ ο Παπαστεργιανός είχε κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διαγόρα, μετά από σέντρα φάουλ του Μελισσόπουλου
Στο 37’ ο Μαρκόπουλος επιχείρησε σουτ το οποίο έδειξε με δυσκολία ο Τσελιος.
Στο 52’ ο Διαγόρας σημειώνει γκολ με τον Γλυνό, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 63’ δυνατό σουτ του Μελισσόπουλου μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 79’ ο Ορφανιδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά το σουτ περνάει πάνω από το οριζόντιο.
Στο 90’ κεφαλιά του Μπαρμπαρούση μπλόκαρε ο Δήμιζας.

Οι συνθέσεις

Διαγόρας: Τσέλιος, Μανωλάκης, Παπαδόπουλος, Προβατίδης, Ηλιάδης, Καρπαθάκης, Πινιώτης (67’ Πατσαρούχας), Μπουρλάκης (88’ Γούλας), Γλυνός, Κέρι (46’ Αθανασίου), Μπαρμπαρούσης.

Καβάλα: Δημιτζάς, Καλαϊτζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (84’ Βόσαλικ), Κέρθι, Καθάριος (64’ Ορφανίδης), Στίκας, Μαϊδάνος, Παπαδόπουλος Β. (70’ Παυλίδης).