ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Το καλύτερο ποδαρικό! Νίκη εκτός έδρας με ανατροπή

Επιτέλους τρίποντο εκτός έδρας – Νίκη με 1-2 στην Τρίγλια ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 μέσα σε 10 λεπτά με γκολ των Μαρκόπουλου και Ορφανίδη

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε για την ομάδα της Καβάλας το 2020! Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη πέτυχε ότι δεν είχε πετύχει σε όλη την διάρκεια του 1ου γύρου του πρωταθλήματος της Football League. Να πάρει δηλαδή τη νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι! Αυτό το σημείωσε στην αρχή του 2ου γύρου, το απόγευμα της Κυριακής (5/1) στην Τρίγλια κόντρα στην τοπική ομάδα, όπου επικράτησε με 1-2. Η αξία της νίκης μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι το «καραβάκι» βρέθηκε να χάνει 1-0 από τους γηπεδούχους στο 71ο λεπτό, όμως μέσα 10 λεπτά ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε το σπουδαίο «τρίποντο».

Φάσεις και γκολ

Η Καβάλα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ του Μαϊδανού στο 3ο λεπτό, ενώ 10 λεπτά αργότερα ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού ύστερα από σουτ του Καθάριου. Στο τέλος του 1ου μέρος η Καβάλα απείλησε και πάλι με την κεφαλιά του Γαβριηλίδη που κατέληξε άουτ.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο 71ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι, του Νίκου Καραμπετάκη, άνοιξαν το σκορ με τον Ζώτο που έκανε το 1-0.

Ο ΑΟΚ όμως απάντησε σχεδόν άμεσα, μιας και στο 75ο λεπτό ο Μαρκόπουλος έκανε το 1-1.

Η πλήρης ανατροπή του σκορ ήρθε στο 81ο λεπτό με εντυπωσιακή προσπάθεια από τα πλάγια του Ορφανίδη ο οποίος έγραψε το 1-2 και έδωσε τη νίκη στον ΑΟΚ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο πλευρό της και σ’ αυτό το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

ΠΟ Τρίγλιας: Παλαβράκης, Ζώτος (82’ Πότσι), Κουρέλλας, Σγουρής, Σαρβανίδης, Παπαστεριανός, Ευθυμιάδης, Ζορμπάς (65’ Παπαδημητρίου), Ναζλίδης, Ντούνγκα, Λεμονής.

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Στίκας, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Θωμαϊδης, Μελισσόπουλος (90’ Κουτσούμπας), Μαρκόπουλος, Παπαδόπουλος (72’ Ορφανίδης), Καθάριος (81’ Οκάν) .