ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πήρε το «Χ» άξιζε το «διπλό»

Ισοπαλία 0-0 στο Αιγάλεω στο 2ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι – Χαμένο πέναλτι από το Μαρκόπουλο στο 54ο λεπτό

Μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη δεύτερη (συνεχόμενη) εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Football League, έχασε το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) στο Αιγάλεω, η ομάδα της Καβάλας! Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη αναδείχτηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) με τους γηπεδούχους (όπως ακριβώς συνέβη και στον 1ο γύρο στην Καβάλα), όμως αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα σπουδαίου «τρίποντο».

Κι αυτό όχι μόνο γιατί χάθηκε το πέναλτι του 54ου λεπτού από τον Μαρκόπουλο, αλλά γιατί ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος από το Αιγάλεω, και δημιούργησε ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Απ’ αυτή την άποψη, αν κάποιος δικαιούταν της νίκης αυτό ήταν το «καραβάκι»…

Άθλιος αγωνιστικός χώρος

Στον άθλιο αγωνιστική χώρο του γηπέδου του Αιγάλεω, το παιχνίδι στο οποίο ο Ίσμαελ Μπλάνκο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Αθηναϊκής ομάδας (αλλά δεν φάνηκε καθόλου) ήταν μετριότατο. Κυριάρχησε η δύναμη κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως ήταν φανερό από την αρχή ότι ο ΑΟΚ ήταν καλύτερα στημένος στο γήπεδο. Μάλιστα έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του με την μεγάλη ευκαιρία του 4ου λεπτού με το πλασέ του Παπαδόπουλου από πλάγια που έφυγε λίγο έξω  από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σικαλιά. Απ’ εκεί και πέρα ακολούθησαν καλές προσπάθειες από τους Μαρκόπουλο, Κέρθι και Γαβριηλίδη χωρίς αποτέλεσμα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως χάθηκε στο 54ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Πάνος είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαρκόπουλου από τον Γκότοβο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής τους και ο γεν. αρχηγός να «δει» την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες. Στην εκτέλεσε πήγε ο ίδιος ο σέντερ φορ της Καβάλας, που όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Σικαλιά, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στη συνέχεια ο ΑΟΚ συνέχισε να είναι καλύτερος, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι το Αιγάλεω έπαιζε στην ουσία με 10 παίκτες, μιας και ο Σπυρόπουλος ήταν τραυματίας αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή. Ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και κάπως έτσι ήρθε το 0-0, που άφησε γλυκόπικρη γεύση σε όλους.

Οι συνθέσεις

Αιγάλεω (Γράφας): Σικαλιάς, Συριόπουλος, Παπανικόλας, Σπυρόπουλος, Σταματάκης, Φαρινόλα (54’ Μαγκάκης), Τσίτσαρης (59’ Μεγαρίτης), Μπλάνκο, Γκότοβος, Λάμπρου (43’ Κατσικογιάννης), Μακρυγιαννης.

Καβάλα (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Γαβριηλίδης, Μελισσόπουλος (65’ Καθάριος), Κέρθι, Ορφανίδης (73’ Οκάν), Μαϊδανός, Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος (87’ Θωμαϊδης).