Energean Kavala BC: Ήττα (64-61) στις λεπτομέρειες στο ντέρμπι στα Γιάννινα

Οι άστοχες επιθέσεις στα τελευταία λεπτά στοίχισαν ακριβά στην ομάδα της Καβάλας στην έδρα του πρωτοπόρου του Βορείου Ομίλου

Με ήττα ολοκλήρωσε την πορεία της στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος του ομίλου του Βορρά στη Β’ Εθνική η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, αφού έχασε στο μεγάλο ντέρμπι της  14ης αγωνιστικής από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 64-61, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην 1η θέση.

Στο κατάμεστο κλειστό των Ιωαννίνων, οι δύο ομάδες βάδιζαν στην αρχή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά στο τέλος του 1ου μέρους με 8 πόντους διαφορά η οποία μεγάλωσε στο τέλος του 3ου 10λεπτου στους 12. Στο 4ο 10λεπτο όμως η Καβάλα έκανε την μεγάλη της αντεπίθεση και κατάφερε να πλησιάσει στους 2 πόντους (64-60), με πρωταγωνιστή το Νίκο Πιεβάλιτσα που σημείωσε 3 σπουδαία τρίποντα και συνολικά 13 πόντους. Απ’ εκείνο το σημείο και μετά, κι ενώ οι παίκτες του Νίκου Πενταζίδη έκλεισαν αποτελεσματικά στην άμυνα τους, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους να σκοράρουν, δεν μπόρεσαν όμως να «γυρίσουν» τον αγώνα μιας και στην επίθεση δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί. Μάλιστα χάθηκαν 4-5 επιθέσεις, ορισμένες από τις οποίες ολοκληρώθηκαν με σουτ σχεδόν κάτω απ’ το καλάθι, που όμως δεν βρήκαν τον στόχο. Κάπως έτσι ήρθε η ήττα, που στην ουσία κρίθηκε στην κυριολεξία στις λεπτομέρειες…

Ειδική μνεία στον αγώνα θα πρέπει να γίνει και για τον σέντερ της ομάδας Δημήτρη Νταλό, ο οποίος έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 18-18, 41-33, 54-42, 64-61

Συγχαρητήρια στους διαιτητές, ευχαριστίες στους γηπεδούχους

Μετά το τέλος του αγώνα η ομάδα της Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους διαιτητές για την άψογη, όπως την χαρακτηρίζει, διαιτησία τους και ευχαριστεί τον ΠΑΣ Γιάννινα για την φιλοξενία. Αναλυτικά: «Ο Πρόεδρος Βαγγέλης Παππάς και το ΔΣ της Εnergean Kavala BC παρά την ήττα της ομάδος μας στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ, θέλει να ευχαριστήσει τους διαιτητές της συνάντησης κ.κ Πιτσίλκα, Ζάχαρη και Τσουμαχίδη για την άψογη διαιτησία τους. Επίσης και τους φιλάθλους και το ΔΣ του ΠΑΣ Γιάννενα για την φιλοξενία τους! Σας περιμένουμε στην Καβάλα για να ανταποδώσουμε»!

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 14ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Πολύγυρος – Γέφυρα 68-80
Μαχητές Πεύκων – Ευκαρπία 69-57
Ερμής Λαγκαδά – Φάρσαλα 72-65
Στρατώνι – Κομοτηνή 57-78
ΠΑΣ Γιάννινα – Καβάλα 64-61
ΚΑΟ Χαλκιδικής – Έσπερος Λαμίας 79-74
Αίας Ευόσμου – Δόξα Λευκάδας 58-61
ΧΑΝΘ – Πρωτέας Γρεβενών 77-65