ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Παγωμένο «Χ» με τον Ασπρόπυργο [Φωτογραφίες]

Ισοπαλία 0-0 το Σάββατο στο «Ανθή Καραγιάννη» με μετριότατη εμφάνιση ειδικά στο 1ο ημίχρονο

Την 3η εντός έδρας ισοπαλία (και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα όπως και στις δύο προηγούμενες) 0-0 έφερε το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στον Ασπρόπυργο η ομάδα της Καβάλας. Σ’ ένα μετριότατο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, που έγινε στο παγωμένο και σχεδόν άδειο από κόσμο «Ανθή Καραγιάννη» το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη, «πέταξε» στην κυριολεξία το πρώτο ημίχρονο μιας και οι γηπεδούχοι τον είχαν μπλοκάρει στην κυριολεξία στο χώρο της μεσαίας γραμμής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γκίνη, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Είχε χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα αυτό οι μόνες αξιόλογες φάσεις σημειώθηκαν στο 1ο και 2ο λεπτό, μπροστά στις δύο εστίες από τον Ζγκούρι και τον Παπαδόπουλο.

Στο 2ο μέρος ο ΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα, πίεσε περισσότερο τον Ασπρόπυργο, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκίνη, που όποτε χρειάστηκε πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις. Αυτό έκανε στο 61’ σε σουτ του Μαρκόπουλου, έξω από την περιοχή και ένα λεπτό αργότερα σε σουτ του Ορφανίδη. Το ίδιο έγινε και στο 74 σε κεφαλιά του Καθάριου από κοντά αλλά και στο 90ο λεπτό σε κεφαλιά του Μαρκόπουλου.

Η απουσία του αρχηγού Βασίλη Γαβριηλίδη, που συμπλήρωσε 7 κίτρινες και αποκλείεται για 2 αγωνιστικές στοίχισε στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο Θωμαίδης που τον αντικατέστησε στάθηκε πολύ καλά. Σε ότι αφορά τους δύο νεοαποκτηθέντες Κόκκορη και Σκαθαρουδη, δεν εμφανίστηκαν στην αποστολή. Ο πρώτος τραυματίστηκε στην προτελευταία προπόνηση της ομάδας πριν τον αγώνα, ενώ για τον δεύτερο δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο του.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (80’ Οκάν), Κέρθι, Θωμαϊδης, Ορφανίδης (69’ Καθάριος), Μαϊδανός, Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος.

Ασπρόπυργος: Γκίνης, Φιλίποβιτς, Ζώνας, Ζγκούρι (66’ Μίλιτς), Σρέτσκοβιτς, Νικολακάκης, Σταγκάκης, Κότσεβ (83’ Φράγκος), Κάκκο (90’ Λογοθέτης), Μπαξεβάνος.