Παλαίμαχοι ΑΟΚ: Το «ένδοξο παρελθόν του ΑΟΚ» έκοψε την πίτα του [Φωτογραφίες]

Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην ομάδα οι Πέτρος Πετρόπουλος, Θανάσης Κακαλής, Γιάννης Σαρανταδέκας, Σταύρος Ιωάννου και Αντώνης Γιαμαλίδης

Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, το βράδυ της Τετάρτης (22/1) οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, σε μια εκδήλωση όπου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) και πάλι μαζί, να θυμηθούν τα παλιά και να σχολιάσουν τα τρέχοντα! Το «Κουτούκι του Σαρρή», στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας, αποδείχτηκε μικρό για να φιλοξενήσει όλους όσους ήθελαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη γιορτή και να τιμήσουν αυτούς που βραβεύτηκαν από το Σύλλογο για την προσφορά τους στον ΑΟΚ!

Εκεί ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, που κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις με τις αναφορές του στο ποδόσφαιρο και τις δικές του μνήμες από τον ΑΟΚ του παρελθόντος! Εκεί και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Απόστολος Μουμτσάκης, με τον δημοτικό σύμβολο και ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Κώστα Βακιρτζή.

Παρούσα και η πολιτευτής της ΝΔ Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, όπως και αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟΚ με τον Σωτήρη Δεληκάρη, την Αλίκη Μέρμηγκα και τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη αλλά και το γυμναστή Γιώργο Γουνελά. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνης Αντωνίου, εκπρόσωποι της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας και των «Γαλάζιων Αργοναυτών» και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας.

Τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Πετρόπουλος, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Θανάσης Κακαλής, Γιάννης Σαρανταδέκας και Σταύρος Ιωάννου αλλά και ο παλαιός παράγοντας του ΑΟΚ Αντώνης Γιαμαλίδης. Όλοι τους ευχαρίστησαν τη διοίκηση των Παλαιμάχων για την τιμητική πλακέτα και ευχήθηκαν η ομάδα της Καβάλας να βρει το δρόμο της και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξίζει να τονιστεί ότι την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τάσος Πατσίδης.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος αφού τόνισε ότι «ο ΑΟΚ είναι η ομάδα της πόλης μας και θα πρέπει να την στηρίζουμε», θυμήθηκε όταν μικρό παιδί στην Καβάλα πήγαινε με τον πατέρα του στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το «καραβάκι», ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρέθηκε στην εκδήλωση. Την χαρά του για την παρουσία στην κοπή της πίτας εξέφρασε και ο πρόεδρος του συλλόγου των Παλαιμάχων Λάκης Χατζηαποστολίδης στην τοποθέτηση του, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία στην εξαιρετική πορεία της ομάδας Κ-17 του ΑΟΚ, που έχει ως προπονητή ένα μέλος του συλλόγου τον Αχιλλέα Καρασαββίδη.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης τόνισε ότι μεγάλωσε με πολλούς απ’ τους παλαίμαχους που έβλεπε στο γήπεδο, ενώ ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης ότι συνεργάστηκε με πολλούς απ’ αυτούς στους αγωνιστικούς χώρους, όταν ο ίδιος ήταν στο ποδόσφαιρο ως διαιτητής. Και οι δύο επισήμαναν ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να στηριχθεί η πορεία και η προσπάθεια της ομάδας της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League.