ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! Τεράστιο «διπλό» (0-2) στη Βέροια

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε αυτό που άξιζε στο γήπεδο. Ήταν ανώτερο από τους γηπεδούχους και επικράτησε με γκολ των Γαβριηλίδη και Ορφανίδη με πέναλτι

Ήταν δίκαιο και έγινε (επιτέλους) πράξη! Κι άλλες φορές ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν κατάφερνε να πάρει τη νίκη. Το Σάββατο (25/1) όμως στη Βέροια πήρε αυτό που άξιζε. Κέρδισε την τοπική ομάδα με 2-0 και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κορυφή του βαθμολογικό πίνακα της Football League. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν σαφώς ανώτερο από τους γηπεδούχους που βρισκόταν στη 2η θέση του πίνακα και αν μάλιστα αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης το τελικό σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο! Απ’ την άλλη μεριά βέβαια όσο δεν «κλείδωνε» τη νίκη ήταν ανοιχτός σε ανατροπή από τη Βέροια, που κι αυτή όμως δε μπόρεσε να σκοράρει.

Όπως και να έχει όμως η νίκη στο ντέρμπι της Βέροιας μπορεί να θεωρηθεί από τις μεγαλύτερες της φετινής χρονιάς και δείγμα της δυναμικής που έχει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Αγώνας

Στον αγώνα, μπορεί η Βέροια να μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα και να πίεσε την άμυνα της Καβάλας, δε μπόρεσε όμως να απειλήσει την εστία της Καβάλας που ήταν πολύ καλά οργανωμένη και διαβασμένη όσον αφορά τα ατού των αντιπάλων. Η μοναδική καλή τους στιγμή ήταν στο 15’ όταν o Πέντα βρήκε τον Πασά αλλά ο Δήμιζας έδιωξε. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟΚ έγινε επικίνδυνος στο 37’ όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε μόνος του με το Βοσνιάδη και στο 41’ με το Σκαθαρούδη που βγήκε μόνος του από πλάγια αλλά και πάλι ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε.

Στην επανάληψη το «καραβάκι» έδειξε τις διαθέσεις του με το Γαβριηλίδη στο 50’ όπου το σουτ του έφυγε λίγο άουτ και πήρε το προβάδισμα 9 λεπτά αργότερα όταν μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου ο Γαβριηλίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 68’ ο Παπαδόπουλος έκλεψε τη μπάλα και έφυγε μόνος του με το Βοσνιάδη αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Στο 83’ η Βέροια είχε κεφαλιά με τον Κανούλα που δεν βρήκε στόχο και στις καθυστερήσεις του αγώνα έγινε το 0-2 με εύστοχο πέναλτι του Ορφανίδη, που κέρδισε ο Μαρκόπουλος σε μαρκάρισμα του από τον Ταϊρη που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις

Βέροια: Βοσνιάδης, Μουχάλης (85′ Μεληκιώτης), Μπλέτσας, Μαραγκός, Στάμου, Ταΐρης, Πολύζος (64′ Καραγιάννης), Πέντα (54′ Κανούλας), Ζούρκος Ν., Σιμόνι, Πασάς

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός (78′ Αρναούτογλου), Στίκας, Παπαστεριανός, Κέρθι, Θωμαΐδης, Γαβριηλίδης, Σκαθαρούδης (70′ Ορφανίδης), Μαρκόπουλος, Παπαδόπουλος Β. (87′ Κουτσούμπας).