Παύλος Δερμιτζάκης: Το ότι υποχρεώσαμε τη Βέροια στην πρώτη εντός έδρας ήττα, τα λέει όλα…

Οι δηλώσεις των προπονητών μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Καβάλας στην έδρα της Βέροιας

Συγχαρητήρια μοίραζε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στη Βέροια ο προπονητής της Καβάλας. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την άνοδο της απόδοσης της ομάδας του στα εκτός έδρας παιχνίδια, τονίζοντας με έμφαση την πολύ καλή λειτουργία όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

«Καταρχάς να ευχαριστήσω τη Βέροια για την φιλοξενία, η οποία αποτελείται από ανθρώπους με επίπεδο και φιλοσοφία πάνω στο ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, που έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών, μαζί με εμάς, στα εντός έδρας παιχνίδια. Το ότι την υποχρεώσαμε στην πρώτη εντός έδρας ήττα τα λέει όλα.

Αγωνιστικά σταθήκαμε πάρα πολύ καλά, είχαμε ετοιμαστεί πάνω στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, που είναι ιδιόρρυθμος με πολλούς προβληματισμούς στους προπονητές. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αμυντική μας τακτική, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο αντίπαλος είχε ελάχιστα τελειώματα. Επίσης, τόσο στις οργανωμένες επιθέσεις όσο και στις μεταβάσεις, προσπαθούσαμε να χτυπήσουμε σε συγκεκριμένους χώρους και γι’ αυτό το λόγο είχαμε πολλές ευκαιρίες για ένα τέτοιο ματς και πετύχαμε δύο γκολ που μας έδωσαν αυτή τη μεγάλη νίκη. Παίξαμε με περισσότερο πάθος, πιο αποφασιστικά και τακτικά το παλέψαμε πάρα πολύ το ματς, ώστε να περιορίσουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι και στα εκτός έδρας έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ την απόδοσή μας και έρχονται τα αποτελέσματα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε αυτό τον ρυθμό που έχουμε σαν ομάδα.

Καλή πορεία στη Βέροια και στον φίλο μου τον Κώστα που είναι πολύ καλός προπονητής, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα που βαδίζει σε ένα σωστό πλάνο. Σε άλλες εποχές αυτά τα παιχνίδια γινόταν για την μεγάλη κατηγορία».

Κώστας Γεωργιάδης (Προπονητής Βέροιας): «Δίκαιη η νίκη της Καβάλας»

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, πέρα από την ιστορία της και την δυναμική της, μια πάρα πολύ καλή ομάδα στο τακτικό κομμάτι, που έχει τους ίδιους στόχους μ’ εμάς. Θα συμφωνήσω ότι σε άλλες εποχές αυτή η αναμέτρηση ήταν για την σούπερ λίγκα. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα και θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση μετά την ισοπαλία στην Τρίγλια.

Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να κάνουμε μια αυστηρή κριτική, γιατί πέρα από το τακτικό κομμάτι και κάποια λάθη που κάναμε, αυτό που μας έλλειπε ήταν το πάθος και η αποφασιστικότητα. Χάσαμε πολλές μονομαχίες. Το πρώτο πράγμα που θέτουμε ως απαραίτητο στοιχείο εμείς οι προπονητές, είναι να είσαι αποφασιστικός και να κερδίσεις περισσότερες διεκδικήσεις που υπάρχουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν το καταφέραμε.

Θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, η Καβάλα ήταν καλύτερη από εμάς. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα στο αγωνιστικό και να έχουμε ισορροπία στα συναισθήματα, ακόμα και στις νίκες. Αυτό ζητάω από τους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας. Είναι τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε στις δύο πρώτες θέσεις, θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και θα προχωρήσουμε ταπεινά στον επόμενο αγώνα.

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές και θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ισορροπία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ευθύνη σίγουρα βαραίνει τον προπονητή. Υπάρχει απόλυτη στήριξη στους ποδοσφαιριστές και είμαστε κοντά τους και σε μια κακή εμφάνιση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε. Είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος, έχουμε τώρα μια δύσκολη έξοδο με έναν σπουδαίο αντίπαλο. Συγχαρητήρια στον Παύλο Δερμιτζάκη και στην Καβάλα για την δίκαιη νίκη της».

Πηγή: Kerkidasport