ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Δίκαιη μοιρασιά, 0-0 με τα Τρίκαλα [φωτογραφίες]

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Football League – Με αρκετό κόσμο και λίγες φάσεις

Σ’ ένα παιχνίδι με αρκετό κόσμο στην εξέδρα, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα των Τρικάλων, μένοντας στο 0-0. Κι αν στις άλλες ισοπαλίες στο «Ανθή Καραγιάννη», όπως πχ αυτή με τον Ασπρόπυργο ήταν καλύτερος και άξιζε να πάρει τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε γιατί δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που το δόθηκαν, δεν ισχύει το ίδιο και με την αναμέτρηση του Σαββάτου (1/2). Το τελικό «Χ» είναι δίκαιο από κάθε άποψη μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ή να κυριαρχήσει με το παιχνίδι της.

Κι αυτό γιατί και οι δύο ήταν καλά «διαβασμένες» σε ότι αφορά τα ατού του αντιπάλου με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο ΑΟΚ προσπάθησε κυρίως στο 1ο ημίχρονο να χτυπήσει από τα άκρα, αλλά δεν ανησύχησε πολλές φορές την εστία του Γιακουμή, ενώ από την άλλη πλευρά η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν ένα χλιαρό σουτ του Λώττα στο 25ο λεπτό όπου η αντίδραση του Δήμιζα ήταν κακή και λίγο έλειψε η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Φάσεις του αγώνα

Στο 10 λεπτό κεφαλιά του Παπαδόπουλου έφυγε άουτ, ενώ στο 25’ ο Λώττας επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή που φάνηκε να ελέγχει ο Δήμιζας, όμως η φάση αποδείχτηκε πολύ δύσκολη μιας και η μπάλα μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα της Καβάλας έφυγε λίγο άουτ.

Στο 48’ σουτ του Παπαδόπουλου στην κλειστή γωνία του Γιακουμή και  5 λεπτά αργότερα ο ΑΟΚ χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου ο Μαρκόπουλος επιχειρεί πλασέ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι (70’ Καθάριος), Θωμαϊδης, Στίκας, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος (81’ Οκάν), Σκαθαρούδης (59’ Ορφανίδης).

Τρίκαλα: Γιακουμής,  Ριζογιάννης, Βέρτζος, Τσίπρας, Σταματής (82’ Γιαννίτσης), Λώττας (76’Αλεκσιτς), Πελάεζ (63’ Πέλκας), Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Νιάρος,  Παπαγεωργίου.