ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ακόμα μια «λευκή ισοπαλία»! [Φωτογραφίες]

Για 9η φορά στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έμεινε στο 0-0 – Ήταν καλύτερη και άξιζε της νίκης απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας, είχε ευκαιρίες και δύο δοκάρια αλλά…

Την 9η ισοπαλία χωρίς γκολ, στα 20 παιχνίδι που έδωσε μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, παραχώρησε το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» η ομάδα της Καβάλας. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ιεράπετρα, γιατί δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε ειδικά στο 2ο ημίχρονο! Ο ΑΟΚ πέταξε στην κυριολεξία δύο πολύτιμους βαθμούς, που αν τους κέρδιζε να εξακολουθούσε να έχει κάποιες ελπίδες για να πλησιάσει στην κορυφή, όμως μετά και από αυτό το «Χ», που ήταν το 6ο εντός έδρας, και με 6 αγωνιστικές να υπολείπονται, πλέον όλα έχουν χαθεί…

Όπως συνέβη και σε πολλά παιχνίδια στο γήπεδο της, η Καβάλα «σπατάλησε» το 1ο ημίχρονο, όπου είχε μεν την υπεροχή και κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν πίεσε την Κρητική ομάδα. Στην επανάληψη, ανέβασε μεν ρυθμούς, έκλεισε τους αντιπάλους στα καρέ τους, είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Μαρκόπουλο, αλλά η μπάλα δεν… μπήκε γκολ!

 

Οι ευκαιρίες, τα δύο δοκάρια και το ακυρωθέν γκολ

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Μαρκόπουλος είχε σουτ που έδιωξε ο τερματοφύλακας, ο οποίος στο 19’ στην προσπάθεια του να διώξει με γροθιές την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του και κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Γαβριηλίδης έπιασε κεφαλιά που βρήκε το κάθετο δοκάρι. Στο 55’ μετά από κόρνερ του Π. Ορφανίδη ο Κουτσούμπας πιάνει κεφαλιά που φεύγει άουτ και το ίδιο έγινε 2 λεπτά αργότερα ε τον Μαρκόπουλο. Ο σέντερ φορ του ΑΟΚ είχε γυριστό σουτ που έφυγε άουτ στο 72’  και κεφαλιά στο 90+. Η Ιεράπετρα θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά με διπλή ευκαιρία στο 93’ και στο 94ο λεπτό ακυρώνεται γκολ του Κουτσούμπα, ως οφ σάιντ. Στις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν, αποβλήθηκε ο γενικός αρχηγός Γιώργος Μανάφης ενώ ο προπονητής είδε την κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης(67’ Καθάριος), Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Ορφανίδης Λ., Στίκας, Μαϊδανός (85’ Αρναούτογλου), Ορφανίδης Π., Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος (58’ Σκαθαρούδης).

Ιεράπετρα:  Καραγκιολίδης, Αναστασόπουλος, Χιτζίδης, Σμίλτος, Μάγκας, Μπάμπης (80’ Αποστολόπουλος), Σκόνδρας, Βογιατζής, Κατσικοκέρης, Χαντί (60’ Χύσι) , Μηνάς (65’ Βακράκος).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Βέροια – Τρίκαλα 1-1
Καλαμάτα – Τρίγλια 1-0
Νίκη Βόλου – Διαγόρας Ρόδου 2-1
Ιάλυσος-Ολυμπιακός Βόλου 4-0
Ιωνικός – Αιγάλεω 3-0
Καβάλα – ΟΦ Ιεράπετρας 0-0
Ασπρόπυργος – Θεσπρωτός 1-2

Η βαθμολογία

  1. Τρίκαλα 40
  2. Ιωνικός 37
  3. Νίκη Βόλου 32
  4. Βέροια 31
  5. ΟΦ Ιεράπετρας 31
  6. Ολυμπιακός Βόλου 30
  7. Καβάλα 29
  8. Διαγόρας Ρόδου 29
  9. Θεσπρωτός 24
  10. Αιγάλεω 21
  11. Ασπρόπυργος 20
  12. Ιάλυσος 20
  13. Καλαμάτα 18
  14. Τρίγλια 14

Η επόμενη αγωνιστική
Τρίγλια-Ιάλυσος
Ιεράπετρα-Ασπρόπυργος
Διαγόρας-Ιωνικός
Ολυμπιακός Β-Νίκη Βόλου
Αιγάλεω-Τρίκαλα
Θεσπρωτός-Βέροια
Καλαμάτα-Καβάλα