Energean Καβάλα BC: Χαρά για τη νίκη (55-73) στην Κομοτηνή, αγωνία για τον Φλιάτη

Η καταπληκτική άμυνα έφερε για την ομάδα του Νίκου Πενταζίδη την άνετη νίκη που σκιάστηκε από τον τραυματισμό στο γόνατο του Φλιάτη

Διπλή νίκη πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής στην Κομοτηνή η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει στην έδρα του ΓΑΣ που παλεύει για τη σωτηρία του στη Β’ Εθνική κατηγορία με 55-73, αλλά εκμεταλλεύτηκε και την ήττα της Δόξας Λευκάδας στη Θεσσαλονίκη από τους Μαχητές Πεύκων (66-55) και την έπιασε στην 2η θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου.

Η επιτυχία αυτή πάντως σκιάστηκε από τον τραυματισμό στο γόνατο του Φλιάτη, ο οποίος σ’ ένα λέι απ που επιχείρησε σπρώχθηκε από αντίπαλο, δεν πάτησε καλά στο παρκέ με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο γόνατο και να αποχωρήσει. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα διαπιστωθεί τη Δευτέρα (24/2), όμως οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούν για σοβαρή κατάσταση…

Στα αγωνιστικά, το κλειδί της νίκης για το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη ήταν η άμυνα, που στην κυριολεξία «έπνιξε» τους γηπεδούχους. Αν μάλιστα η Καβάλα δεν χαλάρωνε στα τελευταία λεπτά, όπου όλα είχαν κριθεί, είναι σίγουρο ότι οι πόντοι που θα δεχόταν θα ήταν κάτω από τους 50. Κορυφαίοι για την Ένωση ήταν ο μεγάλος άτυχος Γιώργος Φλιάτης, αλλά και ο Θωμάς Αμπαράς που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση.

Η Καβάλα πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και συνεχώς το διεύρυνε. Προηγήθηκε με 3 πόντους διαφορά στο 1ο δεκάλεπτο και 10 στο ημίχρονο και εκεί που κρίθηκε ο αγώνας ήταν στο 3ο μέρος όπου δέχτηκε 11 πόντους και πέτυχε διπλάσιους (22), φτάνοντας στο +21.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 8-11,22-32, 33-54 και 55-73.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Ευκαρπία-Έσπερος Λαμίας 83-71
Ερμής Λαγκαδά-Γέφυρα 54-58
Μαχητές Πεύκων-Δόξα Λευκάδας 66-55
Στρατώνι-Πρωτέας Γρεβενών 67-73
ΠΑΣ Γιάννινα-ΧΑΝΘ 89-74
ΚΑΟ Χαλκιδικής-Αίας Ευόσμου 67-87
Φάρσαλα-Πολύγυρος 64-67
Κομοτηνή-Καβάλα 55-73