ΓΣ Ελευθερούπολης: Αναβολή στον αγώνα με τον Κόροιβο λόγω κορονοϊού

Το κλείσιμο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, για προληπτικούς λόγους επηρεάζει και το πρωτάθλημα της Α2

Για την δεύτερη κάθοδο του στην Πελοπόννησο μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας ετοιμαζόταν ο ΓΣ Ελευθερούπολης, ωστόσο οι εξελίξεις με τον κορονοϊό τον πρόλαβαν! Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας το περασμένο Σάββατο, όπου ηττήθηκε με 71-64, θα αντιμετώπιζε στην Αμαλιάδα τον τοπικό Κόροιβο για την 21η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Τα επιβεβαιωμένα όμως κρούσματα του κορονοϊού προκάλεσαν αναστάτωση και την επέμβαση των υγειονομικών αρχών, οι οποίες προκειμένου να μην επιτρέψουν την εξάπλωση του ιού αποφάσισαν να αναστείλουν για 48 ώρες τη λειτουργία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Η απόφαση αυτή όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό επηρεάζει και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων της περιοχής, που ενημερώθηκαν ότι αναβάλλονται όλες οι αναμετρήσεις που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτό το διάστημα.

Μια απ’ αυτές τις αναμετρήσεις είναι και αυτή του Κόροιβου Αμαλιάδας με τον ΓΣ Ελευθερούπολης που είχε οριστεί να ξεκινήσει το Σάββατο (7/3, 17:00) στο κλειστό γυμναστήριο της Ήλιδας.

Η επίσημη ανακοίνωση για το προληπτικό κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων αναφέρει ότι «Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την πολιτεία με το κλείσιμο για προληπτικούς λόγους αθλητικών εγκαταστάσεων σε Αχαΐα και Ηλεία, αναβάλλονται οι παρακάτω αγώνες:
Α2 Ανδρών – Σάββατο 7 Μαρτίου 2020: ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας – ΓΣ Ελευθερούπολης.
Γ΄ Εθνική (1ος Όμιλος) – Κυριακή 8 Μαρτίου 2020. ΑΟ Αχαγιά ΄82 – ΝΕΟ Ληξουρίου     Παναχαϊκή ΓΕ – ΣΔΥ Τρίπολης».