ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ήττα από τη Νίκη (0-1) και τους διαιτητές… [φωτογραφίες]

Με γκολ στις καθυστερήσεις γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, που την φέρνει πολύ πίσω στη διεκδίκηση της ανόδου – Τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Κατόπη από τη Σάμο

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα, στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και εδώ και δύο χρόνια, γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής (8/3) στο «Ανθή Καραγιάννη» η ομάδα της Καβάλας! Έχασε άδικα από το Νίκη Βόλου με 0-1 με ένα γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με κεφαλιά του Κρούζ, χάνοντας παράλληλα και τις περισσότερες από τις ελπίδες που είχε για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης στη Football League!

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη θα μπορούσε όχι μόνο να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας αλλά ακόμα και τη νίκη, ωστόσο καθοριστικό παράγοντα στην τελική έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε η διαιτησία του Λευθ. Κατόπη (Σάμου) καθώς και των δύο βοηθών Καραγιάννη (Θράκης) και Τσακίρη (Δράμας), όχι μόνο για τη φάση που σημάδεψε τον αγώνα που ήταν η ακύρωση του γκολ του Γαβριηλίδη αλλά για τη γενικότερη συμπεριφορά τους και τις παραλήψεις τους.

Όπως φάνηκε ξεκάθαρα από το βίντεο του αγώνα ο Γαβριηλίδης καλυπτόταν και δεν έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ που σημείωσε στο 83’, ενώ όπως ανέφεραν από τον πάγκο της Καβάλας, παίκτης της Νίκης έβριζε τον επόπτη αλλά αυτός έκανε ότι δεν άκουγε, ενώ ο 4ος διαιτητής είδε αποβολή παίκτης της Νίκης (σε αψιμαχία με παίκτες του ΑΟΚ), αλλά ο ρέφερι δεν έδειξε τίποτα.

Στα αγωνιστικά ο ΑΟΚ ήταν μέτριος στο 1ο μέρος όπου δεν απείλησε την εστία του Αποστολίδη. Στην επανάληψη όμως πήρε τα ηνία και απείλησε με τον Λάζαρο Ορφανίδη στο 52’, τον Καθάριο στο 62’ και τον Σκαθαρούδη στο 64’. Στο 83’ ακυρώθηκε κακώς το γκολ του Γαβριηλίδη με κεφαλιά, και στο 94ο λεπτό ο Κρούζ με κεφαλιά, μετά την ωραία σέντρα του Μπαταλίνι έγραψε το 0-1.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης (50’ Ορφανίδης Λ.), Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Καθάριος (87’ Οκάν), Στίκας, Μαϊδανός,  Ορφανίδης Π., Κουτσούμπας, Σκαθαρούδης (71’Παπαδόπουλος Β.).

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Κυριακίδης, Αλιατίδης, Κάρδαρης (17’  Κυριακίδης Κ., Τσιμπούκας, Μπιτσάκος, Κρουζ, Γκαρσία, Μπαλάφας Ντομίνγκεζ (72’ Καμπαγέρο), Μπαταλίνι.

Football League: Αγωνιστική του… ενός γκολ!

Προβάδισμα τίτλου απέκτησαν τα Τρίκαλα μετά το μεγάλο «διπλό» στην Ιεράπετρα με 0-1. Με το ίδιο σκορ (0-1) κέρδισε ο Διαγόρας στο Βόλο τον Ολυμπιακό και με 1-0 ηττήθηκε ο Ιωνικός στη Χαλκιδική από την Τρίγλια. Επίσης με 0-1 πέρασε η Νίκη Βόλου από την Καβάλα, ενώ με 1-0 νίκησε το Αιγάλεω τον Θεσπρωτό. Τα μοναδικά παιχνίδια που είχαν περισσότερα του ενός γκολ, ήταν οι ισοπαλίες του Ιάλυσου με τον Ασπρόπυργο (2-2) και της Καλαμάτας με τη Βέροια (1-1). Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 23ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Αιγάλεω – Θεσπρωτός 1-0
Ιάλυσος – Ασπρόπυργος 2-2
Ιεράπετρα – Τρίκαλα 0-1
Ολυμπιακός Β – Διαγόρας 0-1
Τρίγλια – Ιωνικός 1-0
Καλαμάτα – Βέροια 1-1
Καβάλα – Νίκη Β 0-1

Η Βαθμολογία

  1. Τρίκαλα 46
  2. Ιωνικός 40
  3. Διαγόρας 38
  4. Ιεράπετρα 37
  5. Νίκη Βόλου 37
  6. Καβάλα 36
  7. Βέροια 35
  8. Ολυμπιακός Βόλου 31
  9. Αιγάλεω 27
  10. Θεσπρωτός 24
  11. Ιάλυσος 24
  12. Ασπρόπυργος 20
  13. Τρίγλια 20
  14. Καλαμάτα 19