ΕΠΣ Καβάλας: Αναβάλλονται και οι αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων

Το μέτρο των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών μετατρέπεται σε διακοπή και των διοργανώσεων σε Α’ και Β’ κατηγορία

Την απόφαση να αναβάλλει και τους αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων πήρε η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. Είχε προηγηθεί η απόφαση για αναβολή των πρωταθλημάτων υποδομών καθώς και η συμμόρφωση στην οδηγία της ΕΠΟ για διεξαγωγή των αναμετρήσεων κεκλεισμένων των θυρών.

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας καθώς και των δύο ομίλων της Β’ κατηγορίας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 22 Μαρτίου (δηλαδή για τις δύο επόμενες αγωνιστικές), όσο δηλαδή είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύει το «κεκλεισμένων των θυρών», το οποίο βέβαια στις περισσότερες των περιπτώσεων στις τοπικές κατηγορίες δεν θα είχε καμία αξία δεδομένου ότι θα μπορούσαν άνετα όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τον περίβολο των γηπέδων.

Πλέον η ΕΠΣΚ προχωράει σε δραστικές λύσεις με την ελπίδα ότι μετά τις 22 Μαρτίου η κατάσταση θα βελτιωθεί, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ αναφέρει: «Η  Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη λήψη προστατευτικών μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Κορωνοϊου (COVID-19), αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή όλων των αγώνων πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ Κατηγορίας έως και τις 22 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση αυτή της ΕΠΣ Καβάλας βασίζεται, εκτός των άλλων,  στις αποφάσεις των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για αναστολή της λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι πολλά από τα γήπεδα του Νομού μας δεν διαθέτουν θύρες με κερκίδες, αλλά απλές περιφράξεις. Κατ’ επέκταση το μέτρο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.

Η Ένωση, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας».