Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Έρχονται οι live streaming προπονήσεις!

Τα παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου θα μπορούν να συμμετέχουν σε τηλε-προπονήσεις που θα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή με την ομάδα καθώς και η καλή τεχνική και σωματική κατάσταση τους

Ένα ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο για να διατηρηθεί η επαφή της ομάδας με τα παιδιά και κυρίως οι νεαροί αθλητές να διατηρήσουν την καλή τεχνική και σωματική κατάσταση τους, βρήκαν στην Ένωση Καλαθοσφαίριση της Καβάλας. Η Ακαδημία ανέστειλε, όπως όλοι σύλλογοι, τις δραστηριότητες της λόγω του κορονοϊού, όμως πλέον στοχεύει να συνεχίσει τις δράσεις της μέσω… τηλε-προπονήσεων. Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου θα προπονούνται σε πραγματικό χρόνο υπό την επίβλεψη των προπονητών του μέσω live streaming και στόχος είναι η ατομική τεχνική και την αθλητική ανάπτυξη τους. Όπως τονίζεται στο τέλος της προπόνησης, που θα έχει διάρκεια 45 λεπτών, θα ακολουθεί συζήτηση καθώς η επικοινωνία, η επαφή και η ψυχολογική στήριξη των αθλητών παραμένει η προτεραιότητά των προπονητών του συλλόγου για τους αθλητές τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

«Τηλε-προπονήσεις, ζωντανά με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους»

«H Ομάδα Μπάσκετ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είναι μια μεγάλη αθλητική Οικογένεια. Τις μέρες αυτές, που μένουμε σπίτι και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, μας έχει λείψει η συχνή επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της «Οικογένειας» της Ένωσης, αλλά και η άσκηση και η ενασχόληση με το αγαπημένο μας άθλημα, το μπάσκετ.

Γι’ αυτό η διοίκηση, οι προπονητές μας, δια του τεχνικού διευθυντού Παναγιώτη Παπανικολάου προσπαθήσαμε να βρούμε ένα τρόπο που να μας επιτρέπει να τα λέμε πιο συχνά, συνδυάζοντας τη διατήρηση της καλής τεχνικής σωματικής κατάστασης των αθλητών μέσω της άσκησης με την επαφή των παιδιών με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους, την ψυχολογική στήριξη τους σε μια δύσκολη περίοδο, όπου απαιτείται η συνεχής παραμονή των παιδιών μέσα στο σπίτι.

Έτσι, η Ακαδημία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας καινοτομεί -για μία ακόμα φορά- και ξεκινάει την πραγματοποίηση τηλε-προπονήσεων (διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως προπονήσεων) ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο), με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους.

Οι τηλε-προπονήσεις θα πραγματοποιούνται (με Live Streaming) 2 φορές την εβδομάδα για καθένα από τα τμήματα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και όσοι συμμετέχουν σε κάθε τμήμα θα μπορούν να βλέπουν τον προπονητή, τον γυμναστή και τους συμπαίκτες τους

Τα προγράμματα θα επικεντρωθούν στην ατομική τεχνική (που θα δείχνουν οι προπονητές κάθε τμήματος) και την αθλητική ανάπτυξη (με ανάλυση ασκήσεων από τους γυμναστές της Ακαδημίας).

Στο τέλος της προπόνησης, θα ακολουθεί συζήτηση καθώς η επικοινωνία, η επαφή και η ψυχολογική στήριξη των αθλητών παραμένει η προτεραιότητά μας. Κάθε τηλε -προπόνηση θα έχει χρόνο διάρκειας τα 45 λεπτά.!!

Παρακαλούμε βοηθήστε να πετύχει η προσπάθεια μας!!

Ως την ώρα, που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο παρκέ, στα γήπεδα μας στα κλειστά γήπεδα προπονήσεων μας.

Μένουμε Σπίτι!!! (Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα)»!